Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Sant Pere de Vilamajor declara persones no grates els membres del TC

Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) és el segon municipi de la comarca que es declara moralment exclòs de la Constitució espanyola. El ple municipal celebrat aquest dijous a Sant Pere ha aprovat pels pèls la moció que sol·licitava aquesta exclusió, presentada per Sant Pere de Vilamajor Decideix, la plataforma que va organitzar la consulta sobre la independència el 13D. La moció aprovada a Sant Pere, però, va més enllà que les votades per altres municipis catalans, ja que és la primera que aprova declarar els membres del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ‘persones no grates en el nostre municipi’.

Redacció
Redacció 30/07/2010

La moció s’ha aprovat pels pèls, amb els vots dels dos regidors d’ERC, del d’Independents de Sant Pere i de dos de CiU; el tercer regidor de la federació s’ha abstingut, tal i com ha fet el representant del Grup Independent de Sant Pere i un regidor no adscrit. PSC i PP, amb un representant al consistori cadascú, hi han votat en contra. Un regidor no ha acudit al ple.

Davant la sentència del Constitucional espanyol ‘lesionant greument’ l’Estatut català, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l’any 2006, Sant Pere de Vilamajor Decideix va presentar una moció al ple municipal en què insta la corporació a ‘qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya’ i, en conseqüència, ‘declarar el nostre municipi moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d’afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant’.

Reclamen que no s’acati la sentència del TC
La moció, redactada per Sant Pere de Vilamajor Decideix i llegida per la republicana Cristina Romero, exigeix als presidents del Parlament i de la Generalitat ‘que no s’acati una sentencia aviciada per un organisme desprestigiat, amb uns membres amb els seus càrrecs caducats, escollits per quotes de poder polític, que atempta contra la separació de poders i fa d’aquest tribunal una altre instància de poder polític per anorrear i liquidar les justes i legals aspiracions del poble de Catalunya vers el seu autogovern’.

També reclama al Parlament que emprengui ‘les accions legals necessàries’ davant dels tribunals internacionals per impugnar un TC ‘que ha dictat una sentencia que considerem injusta per Catalunya i que trenca fins i tot amb els drets bàsics i igualitaris dels que fa gala la Constitució’. El text demana fer arribar tots els acords aprovats al president del Parlament, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris, a totes les forces polítiques catalanes, al mateix TC i al Tribunal Internacional dels drets humans.

L’única solució és la independència
Per últim, el text aprovat destaca que ‘com a catalans ens sentim amenaçats en la nostra cultura, llengua i aspiracions polítiques i, com a poble, sotmesos a l’estat espanyol’. El text que s’ha fet seu l’Ajuntament de Sant Pere sentència que ‘creiem fermament que l’única solució és el camí, per dur i llarg que aquest sigui, cap a la nostra independència real i efectiva, i per això exigim a totes les forces polítiques democràtiques que donin els passos necessaris i treballin d’ara en endavant per tal d’aconseguir la nostra plena i total independència’.