Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez Llibre: ‘A Europa no s’ha de defensar l’Estatut, sinó els interessos empresarials catalans i espanyols’

|

- Publicitat -

Sánchez Llibre afirma, en una entrevista a la revista Tiempo, recollida per Tribuna.cat que ‘hi ha un excés de solidaritat a Catalunya respecte a Espanya’ i que ‘Catalunya té un dèficit fiscal reconegut per l’Estat que és al voltant del 10% del PIB, que no el té ni Andalusia ni Castella-La Manxa’. Per això, afirma que ‘no podem ser solidaris i tenir un dèficit fiscal del 10% perquè al final el sistema no ho aguanta’.

D’altra banda, creu que Ramon Tremosa és un bon candidat per a les europees perquè ‘és una persona catalanista i a més és economista’. I és que, segons Sánchez Llibre, ‘a Europa no s’ha de defensar l’Estatut, sinó els interessos empresarials catalans i espanyols’. Finalment, creu que el govern de Zapatero no està gestionant gens bé la crisi i assegura que si ‘segons el senyor Solbes no hi ha marge per plantejar més iniciatives, aquest govern té una caducitat imminent’. Per això, considera que l’executiu espanyol està ‘desbordat pels esdeveniments’ i creu que encara ‘estem a temps de reaccionar’.

Publicitat

Sánchez Llibre considera que ‘el PP i Rato, com a vicepresident econòmic del Govern, van reaccionar positivament en el seu moment’. El polític creu que el govern de Zapatero hauria de fer reformes estructurals importants que generin confiança. En aquest sentit, aposta per una reforma del mercat laboral i per transformar l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un banc públic durant aquest període d’excepcionalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut