Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Sánchez Llibre: ‘A Europa no s’ha de defensar l’Estatut, sinó els interessos empresarials catalans i espanyols’

El portaveu d’Economia de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, espera que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat que en cap cas es plantejaran demanar un referèndum d’autodeterminació tot i que hi hagi finalment un mal acords de finançament entre el govern català i l’espanyol. Si aquest fos el cas, tan sols avisa que ‘entrarem en una dinàmica molt negativa. Però encara va més i afirma que ‘el meu partit no està per plantejar solucions radicals, sinó per buscar una solució unitària a totes les formacions polítiques catalanes per poder resoldre aquesta situació, dins de l’àmbit de la Constitució’.

Redacció
Redacció 06/02/2009

Sánchez Llibre afirma, en una entrevista a la revista Tiempo, recollida per Tribuna.cat que ‘hi ha un excés de solidaritat a Catalunya respecte a Espanya’ i que ‘Catalunya té un dèficit fiscal reconegut per l’Estat que és al voltant del 10% del PIB, que no el té ni Andalusia ni Castella-La Manxa’. Per això, afirma que ‘no podem ser solidaris i tenir un dèficit fiscal del 10% perquè al final el sistema no ho aguanta’.

D’altra banda, creu que Ramon Tremosa és un bon candidat per a les europees perquè ‘és una persona catalanista i a més és economista’. I és que, segons Sánchez Llibre, ‘a Europa no s’ha de defensar l’Estatut, sinó els interessos empresarials catalans i espanyols’. Finalment, creu que el govern de Zapatero no està gestionant gens bé la crisi i assegura que si ‘segons el senyor Solbes no hi ha marge per plantejar més iniciatives, aquest govern té una caducitat imminent’. Per això, considera que l’executiu espanyol està ‘desbordat pels esdeveniments’ i creu que encara ‘estem a temps de reaccionar’.

Sánchez Llibre considera que ‘el PP i Rato, com a vicepresident econòmic del Govern, van reaccionar positivament en el seu moment’. El polític creu que el govern de Zapatero hauria de fer reformes estructurals importants que generin confiança. En aquest sentit, aposta per una reforma del mercat laboral i per transformar l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un banc públic durant aquest període d’excepcionalitat.