Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Sánchez-Camacho s’apunta a l’anticatalanisme i subscriu les declaracions del PP andalús

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho ha subscrit aquest dilluns les declaracions fetes diumenge del president del PP andalús, Javier Arenas, en què atacava el model d’immersió lingüística de l’escola catalana. ‘Ho hem estat dient en tot moment, defensem el bilingüisme com a model lingüístic’, ha apuntat, recalcant que la defensa del castellà com a llengua vehicular a les escoles és una iniciativa que sempre ha format part del programa del partit en l’àmbit nacional. ‘El que va dir Arenas és que s’ha de garantir l’educació en les llengües cooficials, la presència de la llengua comuna a l’Estat i la llibertat’, ha apuntat.

Redacció
Redacció 24/01/2011

En la darrera jornada de la convenció del Partit Popular a Sevilla, Javier Arenas es va mostrar crític amb l’actual model d’immersió lingüística, i advertia que el PP seria ‘bel·ligerant’ si, per exemple, a un nen andalús se l’intentava obligar a estudiar en una altra llengua diferent a la seva o si un andalús no podia accedir a un lloc de treball per estar format en castellà.

‘No sé perquè sorprenen les paraules d’uns i altres i perquè s’ha de demanar interpretar tot quan sempre hem defensat un bilingüisme integrador’, ha assenyalat Sánchez-Camacho en referència a les paraules del seu homòleg a Andalusia i a les crítiques sorgides per part d’altres formacions polítiques.

‘Jo defenso el model educatiu on les llengües vehiculars siguin el català i castellà, és el mateix que deia el senyor Arenas’, ha afegit la líder del PPC, que ha recordat una vegada més l’aposta que es vol impulsar per a una escola ‘trilingüe’, amb una presència en igualtat de condicions del català, el castellà, i un tercer idioma, com seria l’anglès. En una roda de premsa que ha ofert a la seu del partit a Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho ha exigit que els pares i mares tinguin la llibertat per decidir i escollir en quin idioma volen que aprenguin els seus fills.