Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Sánchez-Camacho: ‘Les banderes que predominaran dissabte seran les estelades’

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, reconeix que en la marxa de dissabte ‘les banderes que predominaran seran les estelades dels que volen la independència de Catalunya’, i per això retreu la participació del PSC en la marxa. La líder del PP ha lamentat que el PSC ‘hagi abandonat els principis de defensa d’Espanya i es manifesti al costat dels independentistes’, i ha reiterat que, segons ella, les preocupacions veritables dels catalans són l’atur, la congelació de les pensions i la pujada d’impostos. Camacho ha aprofitat per criticar aquells que ‘aniran a aquesta manifestació per defensar descaradament la independència de Catalunya de la resta d’Espanya’ i ha carregat contra CiU per haver-se ‘tret la careta’ i mostrar la seva cara més independentista.

Redacció
Redacció 09/07/2010

‘Les banderes que predominaran seran les estelades que volen la independència de Catalunya. Demanem que, per responsabilitat, el PSC, CiU i el president de la Generalitat no es manifestin amb aquelles plataformes que volen separar Catalunya d’Espanya’, ha sentenciat Sánchez-Camacho.

La dirigent popular també ha criticat que els principals partits i els dirigents de les institucions catalanes es manifestin darrere del lema ‘Som una nació i tenim dret a decidir’, que Sánchez-Camacho a qualificat ‘d’independentista’. ‘El president de la Generalitat oblida que és el president de tots els catalans’, ha reblat.

Sobre el desacord entre els organitzadors de la manifestació del 10J per decidir una capçalera per la mobilització, Sánchez-Camacho ho ha qualificat ‘d’espectacle’ que demostra que ‘no és una manifestació d’unitat, sinó per defensar interessos partidistes’.

Sánchez-Camacho també ha carregat contra la ‘irresponsabilitat’ de PSC i CiU de manifestar-se contra un ‘Estatut constitucional’. ‘En cap país del món, el partit de govern i el que aspira a governar es manifesten contra l’ordre legal establert’. La presidenta del PP també ha considerat que CiU ‘s’ha tret la careta i ara mostra la seva cara més independentista’.

Per tot això, Sánchez-Camacho ha opinat que el Partit Popular és l’únic partit que ‘està actuant amb la responsabilitat que els catalans esperen i que defensa l’Estatut de tots’.

Felicita la selecció espanyola

La dirigent dels populars catalans ha aprofitat per ‘felicitar la selecció espanyola per la seva classificació històrica’ per la final de la Copa del Món. Sánchez-Camacho s’ha mostrat ‘orgullosa’ de la selecció i ha assegurat que ‘la gran majoria dels catalans animen a una selecció espanyola’ que ‘compta amb set jugadors catalans més tres formats a Catalunya’. Per últim, ha demanat que la final del Mundial ‘es pugui seguir en pantalles’ en llocs públics de la ciutat de Barcelona’ i ha ‘lamentat que fins ara no s’hagi pogut fer’.