Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Sánchez-Camacho i Rivera embruten la festa de #SantJordi

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, d'estar “segrestant les festes com la de Sant Jordi i la vida quotidiana dels catalans” amb “la seva obsessió i el seu procés separatista”. Des de la parada del partit a la Rambla de Catalunya de Barcelona, la popular ha volgut “recomanar” a Artur Mas que deixi “l'amenaça” de la consulta i utilitzi un “to més moderat”.  Per la seva part el president de C's, Albert Rivera, ha defensat que la Diada de Sant Jordi ha de ser “cultural i cívica” i ho ha contraposat amb l'actuació del president de la Generalitat, Artur Mas, que segons ell, està marcada per la “divisió de la societat”. “El que representa la Diada ha de ser el que realment motivi al Govern”, ha declarat.

Redacció
Redacció 23/04/2014

Ni el dia de Sant Jordi descansen els nacionalistes espanyols

Alícia Sánchez-Camacho ha aprofitat l'atenció als mitjans de comunicació que ha fet des de la parada de Sant Jordi del PPC per reclamar-li a Mas que “recordi que Catalunya és plural i que l'esperit de Sant Jordi hauria d'estar present cada dia”. La popular ha volgut fer referència a la petició que el president va fer dimarts perquè Europa no deixés que la “dinàmica dels estats” tingués més pes que “la dinàmica dels pobles”. “Els estats són estats, els pobles han de viure en democràcia, i la voluntat democràtica dels pobles sempre ha d'estar d'acord a la llei. Em sembla preocupant i perillós que el president impulsi l'esperit dels pobles fora de la llei. Això no és esperit democràtic”, ha sentenciat, tot interpretant les paraules de Mas com una nova crida a poder celebrar una consulta que el PPC considera “il·legal i que no es pot celebrar”. 

Amenaces i més amenaces, mentides i més mentides, tot val contra Catalunya

És emmarcada en aquesta argumentació que la líder dels populars ha fet la seva acusació a Mas derivada del que ella considera “una obsessió pel referèndum”. “Està obsessionat amb el procés independentista i vol segrestar la vida quotidiana dels catalans i les festes com Sant Jordi amb el procés separatista”, ha etzibat, tot “recordant-li” al president de la Generalitat que “hi ha vida fora de la consulta i del procés separatista que consisteix en governar i resoldre els problemes dels catalans”. “Li demano que ho faci, que treballi i dialogui en el marc de la llei. Els catalans estem cansats d'aquest permanent debat independentista”, ha conclòs. 

Rivera nacionalisme ofensiu contra Catalunya

El president de C's, Albert Rivera, ha defensat que la Diada de Sant Jordi ha de ser “cultural i cívica” i ho ha contraposat amb l'actuació del president de la Generalitat, Artur Mas, que segons ell, està marcada per la “divisió de la societat”. “El que representa la Diada ha de ser el que realment motivi al Govern”, ha declarat. A més, Rivera ha recriminat a Mas que hagi tret “pes institucional” a la jornada i ara només se celebri una missa sense acte institucional. Per això, C's reivindica que Sant Jordi sigui la Diada oficial de Catalunya, en comptes de l'Onze de Setembre. També ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “pensi més en els 7,5 milions de catalans que en Mas”.

Relacionats