Salvador Cardús reclama que RCat doni 'explicacions raonables i, si cal, faci autocrítica' La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Salvador Cardús reclama que RCat doni ‘explicacions raonables i, si cal, faci autocrítica’

‘Crec que la simple dimissió-expulsió de quatre membres de la junta directiva i el retorn dels dimissionaris autorehabilitats no és suficient per tancar bé el conflicte’. Així de taxatiu és el sociòleg Salvador Cardús, que fins ara i com ell mateix recorda ha estat seguint ‘amb interès’ els passos de Reagrupament. Cardús veu ‘molt difícil d’entendre’ la crisi viscuda a RCat i afirma que ‘s’imposa donar explicacions raonables i, si cal, fer autocrítica’, davant del desconcert que hi ha entre els mateixos ‘reagrupats’. En un article a l’Avui, fuig de les explicacions donades fins ara d’una i altra part en el conflicte, sosté que el problema rau en què ‘Reagrupament ha tardat massa a definir com articularia aquesta relació entre l’associació i la plataforma electoral’ i les possibles aliances amb altres forces.

Redacció
Redacció 07/02/2010

Salvador Cardús considera que RCat ‘no és un projecte d’organització fàcil’ i que el funcionament assembleari i horitzontal de l’associació no pot ser la base d’una estructura organitzativa capaç de traduir aquesta voluntat en una opció electoral d’èxit. ‘Aquí és on, des del meu punt de vista, es produeix la fiblada que ha donat lloc a la rara contorsió del passat cap de setmana’, afirma. Cardús recorda que l’associació només permet l’entrada de persones a títol individual però troba ‘raonable’ que ‘existeixin fórmules d’associació diverses en funció del tipus d’acció que duen a terme’ i que a l’hora d’organitzar una oferta electoral la major part de l’independentisme que no està ‘reagrupat’ sigui ‘capaç de sumar sinergies’, en clara al·lusió a les possibles aliances amb altres formacions o plataformes.

‘Amb les eleccions a la cantonada, hauria d’haver pensat que no era l’instrument adequat per elaborar programes electorals per a una candidatura que finalment hauria de respondre a uns criteris ideològicament més diversos i organitzativament més tècnics i més professionalitzats’, afirma. ‘Màxim, Reagrupament podia escollir en unes primàries possibles candidats per optar, en un segon moment, a incorporar-se a unes llistes electorals amb altres possibles candidats’, explica.

Així, demana que es donin ‘explicacions raonables’ i, si cal, ‘fer autocrítica’ per després ‘definir i aprovar tan aviat com es pugui una estratègia electoral i una articulació transparent entre l’associació i les exigències de l’oferta electoral final, per tal d’evitar noves tensions’. Per tal de vehicular i organitzar el creixement de l’independentisme descontent i que tingui representació al Parlament.

Relacionats