Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Salut comença a administrar la vacuna del virus del papil·loma humà a les nenes de sisè de Primària

El departament de Salut administrarà la primera dosi de la vacuna del virus del papil·loma humà (VPH) a totes les nenes catalanes de sisè de Primària a partir de dilluns vinent. Aquestes vacunes les administraran directament les escoles abans de finals d’any. La primera dosi s’administra conjuntament amb la vacuna de l’Hepatitis A+B i la de la varicel·la, que també s’adrecen als nens. La segona dosi està previst que s’administri entre el 24 de gener i el 24 de febrer del 2009 i la tercera, entre el 24 de maig i el 20 de juny. Salut ha incorporat la vacuna del VPH al calendari oficial de vacunacions i l’ha recomanada a totes les nenes de sisè de Primària, dins el programa de salut escolar.

Redacció
Redacció 21/11/2008

De moment se sap el calendari de vacunació de la demarcació de Lleida, on, fins al 20 de desembre, es vacunarà un total de 1.852 nenes. L’equip de salut escolar de l’Ajuntament de Lleida serà l’encarregat d’administrar les vacunes als centres escolars de la capital del Segrià. L’acompanyarà una infermera de l’Institut Català de la Salut, per tal de col·laborar amb el registre de la vacunació. La campanya començarà el mateix dilluns a l’Escola Sagrada Família i al CEIP Príncep de Viana de la ciutat. A la resta de la demarcació, un equip sanitari de cada ABS es desplaçarà als centres escolars.

El VPH humà infecta la pell i les mucoses i pot produir berrugues cutànies, genitals i alguns tipus de càncer. El virus es pot contagiar mitjançant relacions sexuals amb penetració o sense. La vacunació, juntament amb l’ús del preservatiu, és la forma més eficaç de prevenir la majoria d’aquestes infeccions. El càncer de coll de cèrvix que pot causar aquest virus també es pot prevenir amb les revisions ginecològiques periòdiques.