Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Salgado admet la ‘preocupació’ espanyola per les seves finances

El govern espanyol continuarà amb les reformes econòmiques i consolidació fiscal que li permetin complir l’objectiu de dèficit. Ho ha refermat aquest dimecres l’equip econòmic del govern espanyol, que s’ha reunit per analitzar les tensons dels mercats pel deute, fet que ha disparat la prima de risc espanyola. En una compareixença després de la reunió, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha admès que la situació als mercats ‘pot durar diversos dies’ i ha afirmat que el govern aborda la situació amb ‘preocupació’ i ‘responsabilitat’. Amb tot, ha assegurat que té ‘confiança’ en la feina que s’està fent.

Redacció
Redacció 04/08/2011

El govern espanyola veu amb ‘preocupació’ la crisi de la prima del risc després que aquest dimecres s’hagi registrat un nou màxim històric quan a les nou del matí la prima de risc ha tornat a traspassar els 400 punts i ha arribat fins als 409. Amb tot, el govern espanyola aborda la crisi amb ‘responsabilitat’, tal com ha declarat Salgado aquest dimecres després de la reunió per analitzar la situació.

La vicepresidenta econòmica assegura que el govern té ‘confiança’ amb la feina que s’està fent i en aquest sentit ha anunciat que ‘Espanya serà amb tota seguretat un dels primers països a acabar tots els procediments’. ‘Esperem poder portar-ho a les Corts abans de la seva dissolució’, ha avançat. En aquesta línia, Salgado ha manifestat la voluntat del govern de ‘continuar amb la línia de les reformes i consolidació fiscal per complir amb l’objectiu de dèficit’.

Salgado ha advertit que la situació de crisi als mercats es podria allargar uns dies per ‘l’activitat reduïda dels mercats a l’agost, la situació complicada als Estats Units i la necessitat d’aplicar els acords de la cimera del 21 de juliol el més aviat possible’. És per això que ‘la volatilitat es pot mantenir uns dies’, ha reconegut.

Durant aquest temps, però, Salgado ha advertit que el govern espanyol estarà ‘molt vigilant’ a la situació dels mercats i que estarà ‘en contacte permanent amb els nostres homòlegs europeus’. En aquest sentit ha explicat que tant ella com el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ‘estarem disponibles per tot allò en què pugui ser necessària la nostra presència’. ‘És bo poder prendre’s uns dies de descans després d’un any de treball dur’, ha dit, ‘però el primer són els interessos d’Espanya’.

Aquest dimecres les borses no han aconseguit remuntar al final del dia. Molt a prop de la barrera psicològica dels 9.000 punts, l’Ibex 35 ha tancat amb un caiguda de -0,85%. Al migdia l’Ibex 35 era dels pocs que remuntava i registrava en positiu un creixement de l’1,86%, uns números verds que no ha aconseguit mantenir fins a finals del dia. La prima de risc espanyola es manté estable al voltant dels 380 punts, després d’haver assolit un nou màxim als 409 punts al llarg del dia.