Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Sala i Martín i Galí demanen la dimissió de Linde per després d’amenaçar amb un ‘corralito’

ACN- Un grup de sis economistes, entre els quals hi ha el professor de la Universitat de Columbia, i el professor d’investigació i Director de CREI i catedràtic d'Economia de l'UPF, Jordi Galí, han demanat la dimissió del governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, que dilluns passat va amenaçar amb un 'corralito' en cas d'independència. En un comunicat que han fet arribar al diari 'Ara', afirmen que els comentaris de Linde tenen una motivació política i opinen que “entren en conflicte amb la seva missió i poden desestabilitzar tot el sistema bancari espanyol”. “Els banquers centrals no han d'influenciar les decisions dels votants, la seva tasca és promoure l'establitat financera”, afegeixen.

Redacció
Redacció 23/09/2015

A banda de Galí i Sala Martín, subscriuen el comunicat el professor d'investigació ICREA a l'Institut d'Anàlisi Econòmica CSIC, Albert Marcet; el professor d'Economia de la London School of Economics, Gerard Padró; i el professor d'investigació CREI i catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Ventura.

Per altra banda, Linde ha corregit aquest dimecres les seves manifestacions i ha apuntat que el 'corralito' en una Catalunya independent és “altament improbable”. “És molt improbable, jo diria que gairebé impossible. És un risc altament improbable. No em preocupa gaire ni crec que li preocupi a ningú en aquest moment a Europa”, ha sentenciat. Ha fet aquestes manifestacions durant la seva compareixença a la Comissió de Pressupostos del Senat. També ha negat que el Banc Central Europeu (BCE) tingui redactat un document per assegurar la permanència de Catalunya a la zona euro en cas d'independència.

Relacionats