Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Sala i Martín nega que vulgui liderar la llista independentista de Barcelona ja que no té ‘intenció d’entrar en política’

Xavier Sala i Martín no liderarà la llista independentista de Barcelona ja que, segons ha expressat ell mateix en el seu Facebook, no té ‘cap mena d’intenció d’entrar en política’. L’economista ha desmentit d’aquesta manera la notícia publicada aquest dissabte al diari ARA, que apuntava que Solidaritat Catalana pensava en ell perquè encapçalés la candidatura. Sala i Martín afirma també que el partit de Laporta no s’ha posat en contacte amb ell, per la qual cosa ha desmentit ‘rotundament’ la informació que ja havia aixecat controvèrsia en el si d’ERC a Barcelona, ja que el seu president, Oriol Amorós, havia reptat al prestigiós economista a formar part d’unes ‘eleccions primàries’ per escollir candidat. Solidaritat Catalana, per la seva banda, no s’ha posicionat sobre aquesta informació, encara que aquest divendres ha declarat que ja té pensants diversos noms per poder liderar la llista unitària. Sala i Martín ja ha caigut de la llista.

Redacció
Redacció 15/01/2011

L’economista Xavier Sala i Martín ha desmentit els rumors publicats aquest dissabte al diari ARA que apuntaven en la direcció a la seva entrada en política per liderar la candidatura independentista de Barcelona. Sala i Martín ha assegurat al seu perfil de Facebook, que no té ‘cap mena d’intenció d’entrar en política’, alhora que ha assegurat que Solidaritat Catalana per la Independència no s’ha posat en contacte amb ell per comunicar-li res.

La hipotètica entrada de Sala i Martín en el panorama independentista de Barcelona havia ja tingut resposta per part d’ERC, on el president de la federació local a Barcelona, Oriol Amorós, va reptar l’economista a entrar en unes eleccions primàries per escollir candidat. Amorós ha aprofitat també per carregar contra SI, a qui ha acusat de no mantenir la coherència degut al seu canvi de discurs en pocs mesos. Amorós ha recordat que la celebració de primàries fou una condició per pactar amb RCat de cara a les eleccions del 28 de novembre, fet que va acabar amb les dues formacions concorrent per separat. Ara, Solidaritat, segons Amorós, evita que hi hagi la celebració d’unes eleccions per escollir el candidat.