Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Sabotejat el web del Govern d’Andorra

El web del Govern d’Andorra fins a les 00:00 d’avui dilluns continuava inhabilitat després de patir un atac informàtic aquest dissabte al migdia. Un ‘hacker’ anomenat Kerem125 ha sabotejat el […]

Redacció
Redacció 24/12/2007

El web del Govern d’Andorra fins a les 00:00 d’avui dilluns continuava inhabilitat després de patir un atac informàtic aquest dissabte al migdia. Un ‘hacker’ anomenat Kerem125 ha sabotejat el web amb un missatge sobre un fons verd fluorescent on es reclama la fi de la guerra i la pau, demanant al govern d’Andorra, al Líban, Israel, els Estats Units, les Nacions Unides i a ‘tots els assassins’, que no matin ‘nens ni altres persones’.

Es veu que el web de del Govern d’Andorra ja ha estat sabotejat més d’un cop, i com afirmen des del govern “sobretot el cap de setmana” fet que provoca que no es repari fins dilluns. Precisament per evitar aquests sabotejadors, fonts del govern han recordat que en l’últim Consell de Ministres es va aprovar una partida pressupostària per enfortir la seguretat de les pàgines web del govern. Les mateixes fonts també han manifestat que saben que aquests ‘hackers’ provenen d’Estats Units i que no és la primera vegada que són víctimes d’aquests actacs informàtics, recordant que no fa gaire va aparèixer un altre missatge fent referència a grups islamistes.

Aquest diumenge al matí, la pàgina principal del govern d’Andorra mostra el missatge ‘pàgina en construcció, disculpeu les molèsties’, ja que ha estat inhabilitada pels tècnics informàtics de l’executiu, a l’espera de solucionar el problema.

El missatge s’ha retirat, però us l’oferim aquí:

imatge