Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Ryanair reestablirà el nom de Girona al seu web

La Diputació de Girona i la Generalitat han arrencat el compromís de la companyia àeria Ryanair perquè restableixi el nom de ‘Girona’ al seu web. I és que, des de fa uns dies, al portal de reserves de la companyia l’aeroport de Girona apareix amb el nom ‘Barcelona (GRO)’, sense el nom de la ciutat. Aprofitant una jornada d’aeroports a Menorca, tant el president de la Diputació, Enric Vilert, com el secretari per a la Mobilitat del PTOP, Manel Nadal, han demanat a la companyia que torni a incloure el nom de ‘Girona’ a la pàgina web. Segons ha indicat Enric Vilert, la companyia ha atribuït l’afer a un error i s’ha compromès a restablir la situació entre aquest mateix dijous i divendres.

Redacció
Redacció 24/10/2008

La desaparició del nom ‘Girona’ a la pàgina de reserves de Ryanair anava en contra de l’acord que la companyia va subscriure amb la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç aquest passat abril. El tracte estipulava que Ryanair es comprometia a potenciar l’aeroport de Girona i la seva àrea d’influència, en especial les comarques gironines.

Durant la signatura del conveni, la Generalitat, la Diputació i Ryanair també van anunciat que la previsió d’inversió global a l’aeroport de Girona per als propers tres anys era de 17,4 MEUR. D’aquests, el 80% anaven a parar a la companyia irlandesa en concepte de promoció.

El president de la Diputació ha ressaltat que, en el moment en què s’ha parlat amb Ryanair perquè tornés a incloure el nom de ‘Girona’ al web, la companyia ‘s’ha mostrat receptiva’. I ha afegit: ‘Esperem que el tema es pugui resoldre avui mateix, perquè hi ha un contracte i unes condicions pactades i el fet que a la pàgina web no hi aparegui el nom de la ciutat té un efecte negatiu’.

La trobada entre la Diputació de Girona, la Generalitat i Ryanair ha tingut lloc en el marc de les IV Jornades d’Aeroports Regionals que se celebren avui i demà a Maó (Menorca). Durant la inauguració, Vilert ha reclamat un nou sistema de gestió dels aeroports i més diàleg entre Aena i les administracions locals.

Segons el president, ‘és completament necessari un nou sistema de gestió dels nostres aeroports per tal d’adaptar-ne el model als nous temps i les noves realitats’. I ha afegit: ‘Cal canviar la situació d’avui dia, en què el diàleg entre el gestor aeroportuari i les administracions del territori és pràcticament inexistent’.

El president també ha volgut destacar ‘la predisposició de les institucions territorials, que sempre hem demanat tenir un paper rellevant en la gestió i promoció dels nostres aeroports’. Les Jornades d’Aeroports Regionals, que en una edició anterior van tenir lloc a Girona, són un fòrum de reflexió al voltant d’aquestes instal·lacions aeroportuàries.