Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Ryanair políglota

L’empresa irlandesa de vols econòmics Ryanair ens va sorprendre a tots quan al gener d’aquest any va decidir eliminar la versió catalana del seu web sense previ avís. Les alarmes […]

Redacció 13/08/2007

L’empresa irlandesa de vols econòmics Ryanair ens va sorprendre a tots quan al gener d’aquest any va decidir eliminar la versió catalana del seu web sense previ avís. Les alarmes es van engegar de seguida, i aviat un munt de gent feia pública la seva més gran protesta per aquest fet. Pocs dies més tard, abans de que acabés el mateix mes de gener, el català ja tornava a estar operatiu al seu web.

Des de llavors, Ryanair ha anat fent les creacions de les promocions que apareixen al web de la companyia també en català, tot i que no sembla que hi prengui massa cura. L’elevat nombre d’errades ortogràfiques i de sintaxi que hi ha per tota la pàgina com ara “Novas rutas”, “On vam volar”, “Lloguer de cotxes econòmic” o “Guies gratis” s’acompanyen amb imatges (com la que mostrem en aquest article –ampliar imatge-) que a més, barregen diverses llengües… i no creiem pas que sigui degut a una campanya d’imatge com la de que fa Vueling, ja que aquestes errades només succeixen en la versió catalana del web de Ryanair.

imatge

D’altra banda, ens preguntem quins criteris aplica Ryanair per incloure l’aeroport de Madrid a la versió catalana del web, i que per contra no hi apareguin els aeroports de Perpinyà o l’Alguer. Què farà Ryanair quan d’aquí pocs dies comencin a treballar amb els aeroports de València i Alacant? Esperem que no hi hagi cap problema perquè puguin aparèixer en la versió catalana.