Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ryanair podria establir una base al Prat

L’aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair podria estar interessada en establir una nova base a Catalunya, concretament a l’aeroport del Prat. El president de la Generalitat, José Montilla, ha celebrat la ‘bona notícia’ que ‘hi hagi aerolínies que apostin pels aeroports del nostre país’ i ‘de manera molt especial, pel primer gran aeroport, que és el de Barcelona’. ‘Les empreses miren d’establir-se allà on hi ha mercat, que vulguin venir és una bona notícia, com ho va ser en el seu moment l’establiment de Ryanair a Girona, la mala és quan marxen’, ha defensat Montilla, després de participar en la Cimera Europea de Regions i Ciutats, aquest divendres a Praga (República Txeca).

Redacció
Redacció 06/03/2009

Montilla ha reivindicat que el Govern ‘treballa molt intensament per millorar les infraestructures aeroportuàries’, concretant la ‘gran inversió’ a l’aeroport del Prat i la construcció del nou aeroport de Lleida Alguaire. ‘Crec que aquests dos aeroports, cadascun amb el seu paper, dimensions i possibilitats, milloraran substancialment la capacitat d’atraure companyies aèries i vols i faran possible que hi hagi més destinacions’, ha explicat Montilla. El President ha recordat que el seu executiu està ‘mantenint les primeres converses exploratòries amb aerolínies pel nou aeroport de Lleida Alguaire’. Fonts de Ryanair han informat a l’ACN que no tenen ‘cap previsió’ d’establir una base permanent a l’aeroport del Prat.

El president de la Generalitat ha intervingut aquest divendres en el debat ‘Europa creixerà amb les seves regions i ciutats’, en què també han participat el president del Comitè Econòmic i Social Europeu, Mario Sepi; l’alcaldessa de Varsòvia (Polònia), Hanna Gronkiewicz-Waltz; i el president del Banc Europeu d’inversions, Philippe Mystadt. Montilla ha reclamat que la crisi econòmica obliga a ‘flexibilitzar més els instruments i recursos dels quals disposen el conjunt d’administracions’. Montilla ha apostat per ‘avançar determinats recursos que estan lliures a prioritats que tenen relació amb les necessitats del territori’, a ‘les qüestions que són més urgents, del dia a dia, però sense deixar de pensar en les estratègies’ i en ‘l’agenda de Lisboa’.