Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Ryanair mantindrà Girona com a aeroport de referència a l’estat espanyol “per una bona temporada”

Ryanair mantindrà la base aèria de Girona com a la ‘perla’ de la companyia a l’estat espanyol. Girona és la primera base en rutes de l’estat i la tercera en importància de tota la companyia a nivell internacional. Això fa que la base de Madrid no pugi superar la xifra d’operacions ni de rutes de Girona ‘per una bona temporada’, tot i que les dues siguin estratègies en l’expansió de l’empresa irlandesa. Girona té un ‘mapa espectacular’ de destins amb 55 rutes, 5 milions de passatgers anuals, 5.000 llocs de treball, una estimació de 660 milions d’euros en despesa de turistes i, segons la companyia, ‘un creixement record’. Des de Ryanair asseguren que tant a Girona com a Reus la seva intenció es créixer al mateix temps que ho facin els aeroports.

Redacció 08/01/2008

Per la companyia aèria Ryanair l’aeroport de Girona és la ‘perla’ de l’empresa a l’estat espanyol, tant pel ‘gran atractiu’ de la demarcació com per estar a prop de Barcelona. A Girona, va ser on Ryanair va començar a donar les seves primeres passes a l’estat i ara per ara és la que disposa de més rutes, la primera de l’estat. En importància, Girona se situa en la tercera posició en relació a totes les bases internacionals de la companyia, només per darrera del Regne Unit i Irlanda.

A Girona, Ryanair registra un ‘creixement record’ i per aquest motiu continuarà sent l’aeroport de referència a l’estat ‘per una bona temporada’. Fa poc més d’un any la companyia irlandesa va començar a operar a Madrid, però aquesta nova base no desbancarà Girona en importància i creixerà en major proporció, tot i que els dos centres són importants estratègicament.

Des de Ryanair confien continuar creixent a Catalunya, tant a Girona com a Reus. Segons Maribel Rodriguez, directora de comunicació a la península ibèrica, augmentaran en importància al ritme que ho facin els aeroports on es fan obres d’ampliació. Sobre el futur de Reus, l’empresa no descarta que pugi arribar a ser una futura base de la companyia.

Promoció de gener: 2 milions de places per 10 euros i un vol de regal

La companyia ha llançat aquest dimarts una oferta de 2 milions de places per 10 euros, taxes incloses. Els passatgers que reservin els seus vols d’anada i tornada al web de Ryanair fins al 10 de gener rebran un segon vol d’anada i tornada gratis, incloses les taxes.