Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rugbi ‘low cost’

Fa uns dies coneixíem la notícia que tots els equips de bitlles del Principat han abandonat en bloc la Primera Divisió espanyola perquè la Federació espanyola els ha canviat el […]

Redacció
Redacció 17/02/2009

Fa uns dies coneixíem la notícia que tots els equips de bitlles del Principat han abandonat en bloc la Primera Divisió espanyola perquè la Federació espanyola els ha canviat el calendari penalitzant-los amb grans desplaçaments que haurien augmentat astronòmicament les seves despeses.

Doncs sembla que els equips de bitlles no són els únics que s’han trobat amb impediments d’aquestes característiques. L’equip de rugbi Poblenou-Enginyers ha trobat una solució molt imaginativa, han optat per jugar a la lliga anglesa i desplaçar-se amb vols de baix cost i asseguren que d’aquesta manera estalvien diners en trasllats. L’únic inconvenient és que han de fer més de 32.000 quilòmetres cada any.

La pròpia premsa anglesa se n’ha fet ressò, en un article publicat divendres al Telegraph.co.uk recullen aquesta curiosa situació.

imatge

El club va ser fundat el 1989 per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i altres equips i van ser el primer club estranger admès a la lliga anglesa. Altres equips després han seguit el seu exemple. El Poblenou-Enginyers ha guanyat el campionat en diverses ocasions. Asseguren que era massa car volar dins l’Estat espanyol i per això van pensar que jugar en una altra lliga volant amb baix cost podria ser més barat. A més, troben que a Anglaterra hi ha més tradició en aquest esport.