Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Rufián “La diferència entre els polítics i els castellers és que nosaltres no podem tremolar”

Josep Torreño | Sabadell .- Una de les cares conegudes que ha presenciat la diada de la festa major de Sabadell ha estat Gabriel Rufián, el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats i sabadellenc d’adopció. Convidat al balcó de l’ajuntament, ha vestit la samarreta de la colla local i s’ha sumat a la pinya del 4de9f que els Saballuts han completat per segona vegada en la seva història.

Redacció
Redacció 04/09/2017

Rufian, que ha viscut amb emoció la millor actuació de la colla local, ha reconegut a elmoncasteller que “l’actuació històrica és el reflexe d’una molt bona feina i que ha ajudat a que la festa major sigui més gran del que és”. El diputat també ha destacat la capacitat integradora d’aquesta tradició. “He conegut a un casteller argentí, un xilé o un andalús que ténen llocs amb molta responsabilitat a dins de la colla i estic molt content, perquè al final això també reflecteix la diversitat d’aquest poble“.

Rufian ha reconegut que amb el procés d’independència “s’han fet mil paral·lelismes, també amb els castells” i ha afegit que “tots són correctes, respectant òbviament les sensibilitats de cadascú. I els castells reflecteixen molt bé l’ADN d’aquest poble, fent pinya, anant cap amunt amb molt esforç, però també amb molta determinació. I si falla un, cau tot”.

Sobre si en un futur es veu com a integrant dels Saballuts, Rufián ha dit que té la invitació de la colla, “participaré quan tingui temps, com avui que he col·laborat a la pinya”. “Fent broma hem comentat que la diferència entre la política i els castells és que nosaltres no podem tremolar. Ells encara poden tremolar una mica!”.