Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Rufián (ERC) afirma que és “de sentit comú” que Concepción Dancausa ha de dimitir

ACN Lleida .- El candidat d'ERC el 26-J, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dissabte que es “de sentit comú” i “de sentit democràtic” que la delegada del Govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, dimiteixi després que un jutge hagi revocat la seva decisió de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei al Calderón. Rufián ho argumenta afirmant que “ha anat en contra d'un dret fonamental de qualsevol ciutadà en un estat democràtic com és la llibertat d'expressió”.

Redacció
Redacció 21/05/2016

Rufian amb total sintonia amb Puigdemont 

El cap de llista d'ERC per Barcelona ha respost també des de l'Aplec del Caragol de Lleida les declaracions que sobre aquesta polèmica ha fet el líder del PP de Catalunya. Xavier Garcia Albiol ha demanat al president Puigdemont que també dimiteixi si creu que Dancausa ho ha de fer recordant les resolucions judicials que hi ha en contra d'accions del Govern de la Generalitat. Segons Rufián, la comparació està totalment fora de lloc. “Una decisió absolutament arbitrària, antidemocràtica, reaccionària i que està molt a prop de feixisme com el que ha fet aquesta senyora comparar-la amb el que fa un representant absolutament democràtic com Puigdemont ja reflecteix la seva idea de democràcia”, ha dit.
 
També s'ha referit a l'exigència d'Albiol a Puigdemont perquè demani als independentistes que no xiulin l'himne espanyol ni el rei a la final de la Copa. “La pregunta que ha de fer-se Albiol i la maquinària política i mediàtica que conforma l'estat espanyol és per què milers de persones pitaran un himne en un camp de futbol”, i ha afegit que “nosaltres som els primers que diem que no ens agrada que es xiuli cap mena d'himne ni de símbol de cap nació, però falta que ells es facin la pregunta de per què passa, i passa simplement perquè són uns partits i unes institucions que van en contra de la voluntat popular de la gent de ser una república independent”.
 
L'esquerra que vol defensar ERC, ha dit el candidat, és aquella que “no demana permís” i, en aquest sentit, ha dit que la formació respecta “enormement” a Podem perquè “són tan republicans i tan d'esquerres com ERC i l'única diferència és que ells estan encara en aquesta mentida piadosa de creure que l'estat espanyol pot canviar”. “A tots ens agraden les mentides piadoses però un estat espanyol en què Paco Marhuenda és comissionat de la policia, doncs no pot canviar i sobretot perquè guanyaran exactament els mateixos”, ha afirmat Rufian.