Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

RTVE és can pixa: 126 milions d’euros en pel·lícules que no ha emès

En teoria, en un context de crisi s'ha de ser racional i tenir cura de què es fa amb els diners. Doncs resulta que hi ha centenars de pel·lícules comprades amb diners públics que no han sigut emeses i que, a més, no es faran a mig i curt termini per “no ser d'interès per a l'audiència”. D'altra banda, s'hi ha d'afegit que la direcció interina de TVE pretén aprovar pressupostos per tot un any si no hi ha govern, un fet del tot inèdit.

Redacció
Redacció 16/03/2016
Després critiquen TV3
 
Segons ha publicat el web Filtrala.org, RTVE va a dur a terme una auditoria que durant el 2014 feta per la Intervención General de l'Administración del Estado sobre l'entitat pública. A l'informe s'hi revela que a l'arxiu de la corporació s'apilen 283 pel·lícules internacionals que van costar 126.400.000 euros i que encara no s'han emès. El cost mitjà per passi dels llargmetratges que emeten a La 1 és de 366.992 euros.
 
El fiasco del cinema espanyol
 
Les televisions públiques i privades tenen l'obligació de dedicar el 5% dels seus ingressos d'explotació a finançar pel·lícules, documentals i sèries d'animació espanyoles. Però resulta que són obres que no s'emeten perquè resulta difícil obtenir bons resultats d'audiència. El mateix informe destaca que hi ha una provisió de 104 pel·lícules espanyoles, anteriors a 2009 i per valor de 23,8 milions d'euros, de les quals 65 no s'han emès mai.
 
Aprovar pressuposts de pressa i corrents
 
Ràdio Televisió Espanyola es troba en una situació d'interinitat des de les eleccions espanyoles del passat 20 de desembre. La incertesa sobre si canviarà el Govern i, per tant, si nomenarà nous càrrecs directius, està condicionant la gestió de l'ens públic fins a tal punt que durà a terme que quelcom inèdit: aprofitarà el Consell d'Administració de finals de mes per donar via lliure a produccions i continguts i no deixar sense programació l'últim trimestre fet que suposaria que el nou govern es trobaria amb mitja programació feta per antics càrrecs.