Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Rossell acusa l’Estat de mantenir 150.000 funcionaris que ja ‘no tenen feina’ per les transferències a les Comunitats Autònomes’

El president de Foment Nacional del Treball (FNT), Joan Rossell, ha assegurat que l’Estat espanyol manté a l’administració 150.000 funcionaris que ja ‘no tenen feina’ perquè la matèria que els ocupava ha estat transferida a les Comunitats Autònomes. Rossell ha fet aquestes declaracions en el marc de la ‘Crida del Metall Català‘, un acte que va comptar amb la presència d’un miler d’empresaris catalans per demanar a la Generalitat i el Govern espanyol ‘mesures urgents’ per a les empreses. El president de FNT, també ha reclamat a les administracions ‘que funcionin’, que ‘siguin eficients’ i que facin sacrificis’. En referència a les declaracions de Zapatero, ha afirmat que ‘com a totes les crisi al final del túnel ha d’haver-hi llum’.

Redacció
Redacció 11/02/2009

Tant Rossell com Gerardo Díez, president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), han tirat en cara a l’executiu que hagin incrementat els salaris dels funcionaris en un 3,9%. Díez diu que ‘no és de rebut’ en un any com aquest i ‘segur que no veurem els funcionaris a la llista de l’atur’. Els empresaris també proposen la reducció dels nivells d’absentisme i l’introducció de més flexibilitat en el mercat laboral. Rossell ha dit que ‘no és just que 10 milions de persones tinguin contractes fixes’ i en canvi hi hagi 5 milions siguin ‘temporals’, de manera que uns ‘ho tinguin tot’ i d’altres res. A més, Rossell reconeix que ‘els temporals’ són els primers que l’empresari acomiada i això ‘afecta’ especialment ‘al futur del joves’. Díez, considera un ‘disbarat’ la situació actual. Ha insistit en que ‘calen unes regles del joc adequades’ i buscar un ‘contracte diferent’ en les condicions d’entrada i sortida al mercat laboral.

Entre les 10 mesures proposades destaca la reducció temporal d’alguns impostos. Els que afecten més directament al consum, com l’IVA, l’IRPF, o l’Impost de Matriculació en el cas concret de l’automoció, i els que afecten a la competitivitat de les empreses, com el de Societats i les quotes de la Seguretat Social. El president de Foment del Treball, Joan Rossell, ha dit que ‘calen reformes fiscals’ d’acord amb ‘el que està passant al món’.