Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rosell proposa aprimar la lliga espanyola i potenciar la Champions

El precandidat a la presidència del FC Barcelona Alexandre Sandro Rosell és conscient que l’actual format de lliga espanyola és poc atractiu, tant per als aficionats que van al camp com per a les televisions que retransmeten els partits. En el transcurs d’un esmorzar organitzat per Nueva Economía Forum, s’ha mostrat partidari d’aprimar la competició, passant dels 20 equips actuals a només 16, i paral·lelament duplicar el nombre d’equips que participen a la Champions, passant dels 32 equips actuals a 64: ‘Així potser podríem tenir un Barça-Manchester el dissabte al vespre, per exemple’. Tot i ser partidari d’aquest model de menys Espanya i més Europa, Rosell és conscient que serà molt difícil d’implementar, perquè els equips petits de la lliga espanyola hi seran hostils.

Redacció
Redacció 31/05/2010

Rosell és conscient que la majoria d’enquestes el proclamen guanyador, però prefereix no fiar-se’n, perquè ‘el Barça és un sentiment i, per tant, les eleccions al Barça són una decisió irracional. Tot pot canviar en només un instant’.

El precandidat també s’ha presentat davant l’auditori com un garant de la catalanitat del Barça: ‘Catalanitat és sinònim de blaugrana’, per bé que és partidari de ‘no tancar-nos a nosaltres mateixos, no ser tant excloents’.

Draps bruts
Sobre la possibilitat que, si esdevé president, rebi pressions polítiques perquè tregui tots els draps bruts possibles de la presidència de Joan Laporta amb l’ànim de perjudicar la seva possible carrera electoral, ha afirmat taxatiu: ‘Si m’ho demanen, no ho faré.’ Ara bé, també ha deixat clar que ‘sí que informaré el soci de tot el que trobem’.

Preguntat pels assistents, també s’ha referit a la investigació que té oberta al Brasil per unes suposades comissions ‘il·legals’ d’uns tres milions d’euros que s’hauria endut per organitzar un amistós entre les seleccions del Brasil i Portugal. ‘Vam crear una societat brasilera [la ‘societat-fantasma’ que diuen els fiscals] perquè el governador de Brasília volia que els impostos es quedessin allà. Si no, ho hauríem organitzat des de la societat que tenim aquí’, ha aclarit.