Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ros veu ‘absolutament compatible’ liderar el PSC i ser alcalde de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que s’ha proposat com a primer secretari del PSC, ha assegurat aquest dimarts que és ‘absolutament compatible’ liderar el partit i ser alcalde de Lleida. Ros ha afegit a més, que ‘és bo per l’equilibri territorial que persones de tot el país liderin els partits polítics’. Ros no és l’únic que s’ha postulat com a primer secretari del PSC ja que també ho ha fet l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i no es descarta que d’altres facin aquest pas els pròxims dies. Ros desitjaria però que s’arribés al congrés del partit amb una ‘candidatura única’ per liderar el PSC. El candidat a la Generalitat, en canvi, ‘hauria de sortir d’unes primàries’, ha dit.

Redacció
Redacció 13/09/2011
‘Liderar el partit és completament compatible amb l’alcaldia de Lleida i a més és bo per l’equilibri territorial’, ha opinat aquest dimarts Àngel Ros a Lleida durant la visita que ha fet a les obres per reformar la Baixada de la Trinitat, al centre de la ciutat.
 
‘El PSC hem de tornar a ser la referència dels catalans com a catalanisme polític d’esquerres, dels treballadors i les classes mitges catalanes’, ha assegurat, i ha afegit que la seva candidatura té sentit ‘sense excloure ningú que estigui d’acord amb un projecte catalanista d’esquerres’.
 
Pel que fa a la possibilitat que diversos membres del partit es postulin, com ell per liderar el PSC, Ros ha confessat que desitjaria és que s’arribés al congrés del partit amb una ‘candidatura única’. 
 
Pel que fa a la candidatura del PSC per presidir la Generalitat, Àngel Ros no ha confirmat ni descartat presentar-se però ha apostat, aquí sí, per fer primàries. ‘En aquests moments m’he ofert per liderar el partit, ja parlarem de la Generalitat d’aquí tres anys’, ha dit.
 
Visita a les obres de la Baixada de la Trinitat
 
Ros ha visitat aquest dimarts les obres de millora de la Baixada de la Trinitat, que uneix el carrer del Carme amb la Rambla de Ferran. Aquesta actuació, que s’emmarca en del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, inclou la restauració de la font del Governador, que data del segle XVIII, així com la reurbanització de tot el carrer, nou enllumenat i mobiliari urbà.
 
El paer en cap ha explicat que aquesta actuació consisteix en substituir el paviment per lloses de granit com les que hi ha a l’Eix Comercial en el tram superior, concretament entre els carrers Carme i Blanquers, tot i que mantenint les escales, on es col·locaran peces massisses de granit. Des del carrer Blanquers fins a la Rambla Ferran es permetrà un trànsit mixt de vehicles i vianants en una plataforma única, és a dir vorera i calçada a la mateixa alçada amb llambordes de granit. 
 
Un altre dels punts importants de la reforma de la Baixada de la Trinitat és la restauració de la font del Governador, que data del 1789 i és d’estil barroc classicista. Va ser col·locada en aquest punt el 1975 i presenta un bon estat estructural. L’actuació inclou la restauració de la barana, canviar un tram del col·lector, millorar la xarxa d’aigua potable, nou enllumenat i mobiliari urbà i la plantació de tres arbres.
 
Les obres, que es fan a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme van ser adjudicades a l’empresa Biosca per un import de 207.728,79 euros i un termini d’execució de tres mesos. Estaran, per tant, enllestides abans que comenci la campanya comercial de Nadal.