Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Romeva: “Ens volem emancipar i fer l’amor amb qui volguem i les vegades que volguem!”

Guifré Jordan @enGuifre. – Els joves volen exercir de joves i rebel·lar-se per canviar el decurs de la història. Com a mínim, això han demostrat els prop de 300 universitaris dempeus i asseguts a terra que s’han aplegat a l’acte de Junts pel Sí al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Molta expectació, eufòria i fotografies amb Oriol Junqueras i Raül Romeva han precedit uns parlaments adaptats al públic juvenil i plens d’emoció, perquè han recordat la responsabilitat dels joves per empènyer la societat a un futur millor en “una oportunitat única” i alhora per honrar “les generacions predecessores”. 

Redacció
Redacció 22/09/2015

“Volem votar el que ens doni la gana!”

Raül Romeva ha ajustat el discurs a qui l’escoltava i ha exclamat que “Volem votar el que ens doni la gana sense coaccions ni imposicions, ens volem emancipar, som majors d’edat”. Com si fos un adolescent que acaba de complir 18 anys, ha expressat la voluntat de fer “el que volguem, com ara fer l’amor amb qui volguem i les vegades que ens doni la gana!”. Unes paraules que han provocat una ovació dels assistents.

Romeva: “Se me'n refum el que pensa el senyor Linde”

El cap de llista de Junts pel Sí ha volgut referir-se directament als poders fàctics que incentiven el discurs de la por: “El senyor Linde no vota el 27-S, se me’n refum el que pensa el senyor Linde”. Romeva ha destacat que “no necessitem” els bancs que diuen que se n’aniran de Catalunya, perquè el país serà prou fort per impulsar una banca de qualitat per les persones. A més, s’ha preguntat si els bancs tenen “legitimitat” per donar lliçons. El número 1 de Junts pel Sí també ha rebutjat cap credibilitat de la portada d'avui de La Razón, que afirma un acord entre ell i Junqueras a l'esquena de Mas per repartir-se la presidència de la Generalitat.

Discurs emocional de Junqueras

Al seu torn, Oriol Junqueras ha fet un discurs emocional que ha posat la pell de gallina parlant de futur a la generació que ara s’està formant i d’aquí uns anys farà funcionar el país: “Si no guanyem, l’esforç per intentar compensar que no hem guanyat l’haurem de fer durant molts anys de la nostra vida”. A més, ha instat els joves a recordar les generacions que els han precedit: “Sou hereus de generacions que, fins i tot donant-ho tot, no tenien cap esperança de guanyar. Vivien desesperats, però van viure posant les seves esperances pensant en que hi hauria una generació que sí podia guanyar”.

“Gaudiu d'aquest moment”

Si bé el líder d’Esquerra ha recordat que la generació que l’escoltava ha tingut “moltes més facilitats que qualsevol de les generacions predecessores”, ha admès que “ us enfronteu a amenaces superiors a les que ens hem enfrontat els que us hem precedit”. Tanmateix, ha fet una crida a “gaudir d’aquest moment, perquè la independència només es fa una vegada a la vida” i fins i tot ha apel·lat a la conveniència del 27-S perquè el cel clar d’aquests dies és el millor de l’any.  

Relacionats