Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Roc Casagran guanya els 21.000 euros del 18è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la

El sabadellenc Roc Casagran, de 27 anys, ha estat el guanyador del 18è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler per l’obra presentada amb el títol ‘Austràlia’. Casagran s’emporta un premi de 21.000 euros i el compromís de l’Editorial Columna de publicar l’obra guardonada. A més, l’Editorial Destino editarà la traducció castellana d’aquest títol, sempre que l’autor no la tingui garantida pels seus propis mitjans. En qualsevol cas, l’organització es compromet a facilitar-ne la publicació al castellà o a una altra llengua en una editorial ‘competent’. Casagran també és el coautor, juntament amb el jugador del Barça Oleguer Presas, del llibre Camí d’Ítaca.

Redacció
Redacció 20/11/2007

El sabadellenc i col·laborador de l’In.directe!cat, Roc Casagran, de 27 anys, ha estat el guanyador del 18è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler per l’obra presentada amb el títol ‘Austràlia’. Casagran s’emporta un premi de 21.000 euros i el compromís de l’Editorial Columna de publicar l’obra guardonada’altre guardó destacat d’aquest certamen literari, el Premi de traducció Vidal Alcover, ha anat a parar al barceloní Quim Gestí, de 46 anys, pel projecte de traducció de l’obra Novelle per un anno (Contes per a un any), de Pirandello. Gestí obté 12.000 euros i un contracte amb Edicions 1984 per editar la seva obra.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que es concedeixen aquest mateix dissabte a la nit, es completen amb quatre guardons més. El guanyador del 7è Premi de cultura popular Joan Amades ha estat Josep Romeu, per l’obra titulada ‘El Nadal’, del mite a la tradició. L’11è Premi de narrativa curta per Internet Tinet ha estat per a Raquel Casas, per l’obra ‘Que no torni’. La guanyadora del 18è Premi de poesia Comas i Maduell ha estat Mireia Vidal-Conte, per l’obra titulada Margarides de fons.

Per últim, el 18è Premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris Rovira i Virgili se li ha concedit a Eugeni Perea, per l’obra ‘Els pòlders’ de la memòria. Aquests premis literaris estan convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.