Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Roben corall roig protegit del Cap de Creus

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada quatre lladres de corall que havien comès un furt a la zona protegida del Parc Natural del Cap de Creus. Els quatre delinqüents són de nacionalitats espanyola i russa, però tots residents a Catalunya i l’edat oscil·la entre els 34 i els 50 anys.

Redacció
Redacció 20/04/2015

Segons el cos policial, el 9 d'abril va haver-hi una denúncia de la Unitat Regional dels Mossos de Medi Ambient de Girona adscrits a l’Àrea Regional de Recursos Operatius, i es va muntar un dispositiu de vigilància sobre aquests quatre homes al port de Roses. De la zona interior protegida del Cap de Creus va aparèixer una embarcació pneumàtica tripulada pels sospitosos, que anaven vestits amb l'equipació de submarinista.

L'embarcació es va desviar fins la zona exterior del port, i un dels tres tripulants va descarregar tres sacs. Els Mossos van interceptar l'home, mentre la barca amb la resta de tripulants tornava a port i, efectivament, duia tres sacs plens de corall roig (Corallium rubrum) d'un pes total de 12kg. Els Mossos els imputen delictes d'infracció de la llei de Pesca, concretament per capturar corall roig en zona protegida en època de veda, per fer-ho amb una embarcació no autoritzada, així com per la negativa a facilitar la inspecció de pesca als agents habilitats per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.