Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Rivera veu impotent com Ciudadanos es desmembra

Com ja va passar a Catalunya, després del primer 'boom' electoral de Ciuadadanos, molts militants i càrrecs electes estan abandonant la formació d'Albert Rivera en descobrir el funcionament del partit, la seva idiosincràsia, l'obediència absoluta al líder i males praxis que s'hi practiquen. El desencant, que fins i tot va quedar plasmat al llibre “Albert Rivera, un lagarto de V“, ara està passant a València i a Cantàbria.

Redacció
Redacció 11/08/2017
Un nou partit a València que s'estén
 
Les baralles i les tensions al grup de Ciuadadanos a València van acabar amb l'escissió del partit. Ara fa un mes, Alexis Marí i tres diputats valencians se'n van anar al grup de no adscrits amb crítiques molt dures contra els dirigents que s'hi quedaven: “ens hem envoltat del pitjor de l'extrema dreta”. De fet, prop de 40 càrrecs públics han abandonat Ciutadans al País Valencià en els últims mesos.
 
Ara fa un mes van crear un nou partit “Contigo Somos Democracia” i asseguren que ja tenen 900 afiliats. Tot i que quasi la meitat són de l'àrea metropolitana valenciana ja tenen seccions les Canàries, Andalusia, Múrcia, Castella La-Manxa, Madrid, Galícia, Extremadura i, fins i tot, a Catalunya.
 
Fuga a Cantàbria
 
També va ser sonada les baixes en massa de Ciudadanos provocada per la decisió d'Albert Rivera de nomenar a “l'humorista”, actor i presentador de televisió Félix Álvarez, àlies Felisuco, portaveu a la regió. Immediatament després hi va haver una desbandada de destacats càrrecs públics, orgànics i afiliats, que sumen segons els seus propis càlculs dos terços de la militància, formada per unes 300 persones.
 
Albert Rivera “ha traït tot el que representa la democràcia” explicaven alguns alts càrrecs que van abandonar el partit taronja. També van denunciar les formes en què va ser escollit Felisuco: “a dit i sense la celebració de primàries”.

Impotència des de la direcció
 
Tant Albert Rivera com els seus prosèlits, des de Madrid i més centrats en la política estatal que cap altra cosa, no han pogut aturar l'hemorràgia interna del partit taronja i n'han sigut mers contempladors. L'autoritarisme amb què es prenen les decisions i la manca d'atenció a les sectorials, a més, pot provocar que la fuga segueixi augmentant.