Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Rivera s’alinea amb Aznar en la defensa d’una recentralització de l’Estat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit aquest diumenge que l’estat autonòmic necessita una revisió ‘profunda’, alineant-se amb les tesis de recentralització i involució autonòmica expressades per l’expresident espanyol José Maria Aznar. ‘L’estat autonòmic només es podrà salvar si es reforma’, ha sentenciat Rivera, qui també ha contestat a l’avís d’Artur Mas que plantarà cara si el govern espanyol decideix ‘coordinar alguns aspectes de les comunitats autònomes’. Pel líder de Ciutadans, ‘Mas plantarà cara contra la racionalització de l’estat autonòmic, però Ciutadans li plantarà cara a ell per tal que deixi de ser un president insubmís i irrespectuós amb les sentències judicials’.

Redacció
Redacció 17/01/2011

Rivera creu que la situació ‘complexa’ del model territorial estatal és responsabilitat de PP i PSOE. Assegura que ambdues forces han desenvolupat l’estat autonòmic ‘a cop de pacte amb els nacionalistes’ sense tenir en compte ni ‘la racionalització dels serveis’ ni ‘l’eficiència econòmica’.

Per això, el president de Ciutadans creu que l’estat autonòmic ‘només es podrà salvar si es reforma’ i diu que s’ha de revisar ‘no només per motius econòmics, sinó també polítics’. Al seu parer, la situació actual porta a ‘un estat fragmentat, descoordinat, amb governants autonòmics que se salten la Constitució i les lleis’.

Per tot plegat, Rivera proposa ‘la supressió de les Diputacions, la reforma del Senat i modificar el model actuar de les televisions autonòmiques’, el cost de les quals és ‘insostenible’ a parer del cap de Ciutadans.

Rivera també s’ha referit a les declaracions del ministre Rubalcaba sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem a l’entorn del bilingüisme a les aules a Catalunya. Li ha recordat que ha de fer complir les lleis arreu del territori espanyol, i ha demanat la dimissió del ministre Gabilondo si no s’aconsegueix imposar el bilingüisme a les aules.