Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Rivera es posa com una moto perquè Rahola destapa les seves incoherències

Albert Rivera ha rebut per tots els fronts de part de Pilar Rahola a l’entrevista d’aquest matí a RAC1. Jordi Basté i la tertuliana li han recordat el seu passat al Partit Popular a la vegada que era membre del sindicat UGT, i el dirigent de Ciudadanos li ha respost a ella atacant-la personalment. Rahola s’hi ha tornat preguntant-li per què el web de C’s inclou el valencià separat del català, cosa que també ha enarborat Rivera. 

Redacció
Redacció 13/04/2015

“Li pica, li pica!”

Pilar Rahola ha preguntat a Rivera si era un problema que en el passat ell hagués estat simpatitzant del PP a través de Nuevas Generaciones i afiliat al sindicat UGT, tan proper al PSOE. La resposta d’ell: “No, i vostè va ser d’Esquerra i ara de Convergència, no hi ha cap problema”. La tertuliana s’hi ha tornat: “Jo no sóc el problema, jo no em presento a les eleccions!”. El líder de C’s s’ha continuat defensant: “Jo ho he explicat desenes de vegades, és una cosa pública! Si tu vols fer consideracions personals sobre el que he estat…”. Rahola s’ha mostrat satisfeta amb l’objectiu de treure’l de polleguera: “Li pica, li pica!”.

Confirmat: Rivera creu que el valencià és una llengua diferent al català

D’altra banda, ella li ha preguntat amb estupefacció per què la web de Ciudadanos està en valencià com a llengua diferent al català –quan el text pràcticament no canvia-. “La nostra web està en tots els idiomes estatutaris, a partir d’aquí, els dilemes de filòlegs… Jo no sóc filòleg”. Rahola s’ha indignat pel to despectiu, i ell encara li ha etzibat: “Entenc que tu no respectis els estatuts d’autonomia”. Rahola, però, ha destapat el que volia: Albert Rivera considera que català i valencià són dues llengües diferents, o com a mínim així actua el seu partit.