Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Rivera es contradiu de nou i torna a fer veure ara que s’allunya de Rajoy

Albert Rivera torna a la dialèctica pròpia de campanya electoral d’allunyar-se de Mariano Rajoy després que hi intentés pactar durant els quatre mesos posteriors als comicis del 20 de desembre passat. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí, el líder de Ciudadanos ha dit que “jo no crec sincerament que ni Rita Barberá, ni Bárcenas, ni Rajoy, ni l’alcalde de Granada puguin encapçalar una nova etapa de regeneració política”. Una declaració d’intencions que contrasta amb l’actitud de voler pactar amb Rajoy en els últims quatre mesos.

Redacció
Redacció 09/05/2016

Exigeix ara canvi de líder al PP, cosa que no va exigir després del 20D

Amb tot, ha seguit aquest matí amb la mateixa dialèctica: “Ningú pot pensar que una nova etapa política, una nova era de la política espanyola, l’encapçalarà qui ha tingut majoria absoluta i no ha fet totes aquestes reformes, o qui ha pogut prendre mesures dins el seu partit i no ho ha fet”. De les paraules de Rivera s’extreu que si Rajoy no dimiteix, Ciudadanos no hi pactarà, cosa difícil de creure tenint en compte l’actitud del mateix dirigent polític després del 20D.

La popularitat de Rivera, en plena baixada

En aquest sentit, després de negar-ho en campanya, ell mateix va dir just el dia després de les eleccions que s’abstindria en una investidura per reelegir el president espanyol en funcions. Ho va fer fins i tot abans que s’hagués iniciat cap reunió per parlar de possibles programes de govern i, a més, va instar el PSOE a donar-hi suport també. Així, no és d’estranyar que la credibilitat de Rivera vagi a la baixa segons el CIS. En l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques just abans del 20D, la nota que li posaven els electors era de 4,98, mentre que ara és del 4,55.