Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ripoll i Manlleu insten al Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Ripoll i Manlleu aposten per la independència. Les dues localitats han aprovat aquest dimarts dues mocions en les quals s’insta al Parlament a que iniciï un procés cap a la sobirania de Catalunya. Esquerra Republicana, que ocupa l’alcaldia a les dues ciutats, ha estat la formació que ha presentat les mocions després que aquestes fossin tombades dues setmanes abans a la cambra catalana. Convergència i Unió ha votat a favor en les dues localitats, mentre que el PSC s’ha abstingut a Ripoll i ha votat en contra a Manlleu.

Redacció
Redacció 28/07/2010

La independència com a via. Aquesta és la voluntat expressada per les ciutats de Manlleu i Ripoll que han aprovat, aquest dimarts, dues mocions en les quals s’insta al Parlament a iniciar un procés cap a la sobirania de Catalunya. Aquestes iniciatives, presentades per ERC, van ser tombades dues setmanes abans a la cambra catalana.

La moció de la ciutat osonenca ha rebut els vots favorables d’Esquerra Republicana (ERC) i Convergència i Unió (CiU), mentre que el PSC ha votat contràriament. Els dos regidors de Plataforma per Catalunya s’han abstingut. El primer tinent d’alcalde, David Bosch, ha manifestat que ‘no se senten moralment exclosos de la Constitució’ sinó que la mateixa sentència ‘ha exclòs Catalunya’.

Les mateixes formacions han votat favorablement a la moció a Ripoll, mentre que el PSC s’ha abstingut. A la capital del Ripollès, CiU ha presentat també una moció alternativa en la qual s’aposta pel ‘dret a decidir dels catalans’. Amb aquesta moció, Ripoll ha aprovat en dos plens tres textos de marcat caràcter sobiranista: Un a favor de l’Estatut, l’altre de caràcter independentista i el tercer sobre el dret a decidir.