Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Dignitat Nacional vol evitar que el TGV passi per sota la Sagrada Família

|

- Publicitat -

Dignitat Nacional neix -en paraules de la mateixa associació- “de la necessitat i obligació d’actuar en defensa de la llengua, la cultura i el patrimoni del país i dels drets dels seus ciutadans”. Aquesta entitat adverteix “sobre la problemàtica i els perills que comporta que l’actual traçat de línia d’alta velocitat passi a escassos metres de la primera meravella de Catalunya, el Temple de la Sagrada Família”.

Publicitat

Per tot això, Dignitat Nacional instarà a l’Ajuntament de Barcelona, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri de Foment de l’Estat espanyol, al president del govern espanyol, al Parlament Europeu i a la UNESCO la necessitat d’aturar l’actual línia del projecte del TGV pel centre de la ciutat de Barcelona, i a estudiar de nou o aplicar altres plantejaments ja existents, per tal d’evitar que l’actual traçat pugui posar en perill la vida de les persones i un dels nostres principals símbols arquitectònics i nacionals.

Així mateix, Dignitat Nacional donarà suport si cal a l’inici de les accions legals adients per tal d’aturar l’actual traçat. Els membres de l’associació creuen ‘sens dubte, que en cap cas i sota cap concepte, cap empresa ni administració pot jugar amb els elements que formen part del sentiment nacional de tots els ciutadans de Catalunya, i per tant hem de garantir que així sigui’. També formen part de Dignitat Nacional el director i coordinador del Temple de la Sagrada família, Jordi Bonet, i com a president de l’associació hi figura, Xavier Cruzado.

De fet, ahir mateix Rigol va anunciar que denunciarien el Ministeri de Foment si al final tirava endavant el traçat pel carrer Mallorca.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió