Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Rigol consideraria “una bona notícia” que s’aturés el túnel del TGV per sota de la Sagrada Família

El president del Patronat del Temple de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha valorat positivament la possibilitat que s’aturi provisionalment el túnel del TGV per sota de la Sagrada Família. Segons ha explicat Rigol ‘és una bona notícia’ i ‘ho agraïm a l’autoritat que la pren’, ha dit. Per l’expresident del Parlament de Catalunya, ‘és normal que la intenció de fer passar el TGV per sota de la Sagrada Família provoqui dubtes ja que hi ha diferents universitats i arquitectes de molt prestigi que han manifestat que el túnel posa en perill l’estructura del temple’. Segons Rigol la societat barcelonina i la majoria dels partits polítics estan en contra del projecte i l’alcalde Jordi Hereu ‘ho hauria de tenir en compte’, ha dit. Rigol ha reiterat que Hereu està en minoria defensant el pas del TGV per sota de la Sagrada Famíilia.

Redacció 10/01/2008

Rigol ha manifestat que la notícia pot ser interpretada com un simple ajornament del projecte o com ‘una voluntat d’anar a fons en el tema i no donar per fet res del que s’havia decidit abans’. ‘En aquest segon cas ja seria una notícia amb pes i amb gruix’, ha dit. ‘Per nosaltres, lògicament, és una bona notícia, sigui com sigui, i de debó que agraïm a l’autoritat que la pren que es vagi acostant al que creiem que és una necessitat per la Sagrada Família per tal de no córrer cap risc, ha afegit.

Segons publica aquest dimarts el Periódico, el president del govern espanyol José Luís Rodriguez Zapatero sentiria pànic de prendre aquesta decisió a pocs dies per les eleccions i això explicaria que hagués anat allargant l’aprovació del projecte durant tot aquest temps i que ara l’hagi posposat a després del 9 de març. Rigol ha manifestat que ells sempre havien considerat com a ‘raonable’ aquest ajornament en el temps ja que ‘com a mínim hi ha d’haver dubtes sobre la viabilitat de fer passar el túnel a 1,75 metres dels fonaments de la Sagrada Família’ i ha qualificat de ‘prudència’ no prendre cap decisió ‘irreversible’. Amb tot Rigol ha recordat que s’està pendent del que dictamini el jutge respecte el recurs que demanava la paralització cautelar de l’obra i que podria aturar-la definitivament. El president del Patronat del Temple de la Sagrada Família ha explicat que estaven una mica alarmats pel fet que volien començar l’obra a principis d’any i justament pel túnel. La sentència sobre aquest fet hauria de fer-se pública en els pròxims dies.