Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Rigau: ‘El curs es desenvoluparà amb normalitat a nivell lingüístic’

La consellera d’Educació, Irene Rigau, ha assegurat que no cal introduir ‘cap canvi’ a nivell lingüístic per al curs 2011-2012 perquè s’ha preparat amb totes les garanties, seguint la llei catalana d’ensenyament, la LEC. Convençuda que trobaran la manera d’avalar jurídicament el model d’immersió lingüístic català, Rigau ha fet una crida a la calma i ha exposat que aquest curs començarà amb ‘tota normalitat’. La consellera ha dit que actuaran ‘amb fermesa’ perquè el model català és constitucional i vàlid per a tothom perquè garanteix el domini de les dues llengües, el català i el castellà. ‘Torbarem la manera de reconèixer jurídicament la validesa del model educatiu lingüístic’, ha asseverat.

Redacció
Redacció 04/09/2011
Irene Rigau ha recordat que dimarts hi ha Govern i que serà llavors quan acabin d’enllestir el text final que estan treballant per recórrer als Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Mentrestant, ha fet una crida a la calma a la comunitat educativa i ha assegurat que el curs començarà i es desenvoluparà tal com estava previst a nivell lingüístic. Segons Rigau, el Govern té arguments suficients per fer-ho, i és que el curs s’ha dissenyat seguint la LEC, aprovada pel Parlament i una llei ‘plenament constitucional’,
 
La consellera ha recordat que la interlocutòria del TSJC és sobre alguns casos concrets i es basa en què considera insuficients les explicacions que ha donat el Govern. ‘Podem oferir més informació en relació a aquests casos particulars que se’ns demana’, ha explicat Rigau que es mostra convençuda que no hi ha motius per considerar inconstitucional el model educatiu lingüístic català.
 
En aquest sentit, ha recordat que el model escolar està dissenyat a l’Estat, que va tenir l’aval del Tribunal Constitucional en sentència. ‘Trobarem la manera jurídica de reconèixer la validesa del model’, ha opinat Rigau que anuncia ‘fermesa’ per demostrar la validesa del sistema per a tothom perquè, diu, és un model pensat per a tothom i que garanteix el domini de les dues llengües i contribueix a millorar la convivència social.
 
Rigau ha fet aquestes declaracions a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany), a la inauguració de la llar d’infants els Belluguets. Aquestes noves instal·lacions es posaran en funcionament demà mateix; compten amb un equip de 9 persones i atendran a una seixantena de nens i nenes de 0 a tres anys.