Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Rigau creu, sobre l’eliminació de la sisena hora, que la conciliació de la vida laboral i familiar ‘no ve de mitja hora’

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dilluns al matí sobre la finalització de les classes a dos quarts de cinc de la tarda per la supressió de la sisena hora que ‘la conciliació de la vida laboral i familiar no ve de mitja hora’, i ha admès que ‘en aquest país és una qüestió que no tenim ben resolta’. Rigau ha destacat que sortint abans de l’escola, els alumnes podran avançar les activitats escolars i els permetrà ser abans a casa i ha advertit que ‘s’ha de pensar que els circumstàncies ens porten a gestionar l’austeritat’. D’altra banda, la consellera ha ressaltat la necessitat que ‘cada generació renovi el seu compromís amb la llengua’.
 

Redacció
Redacció 12/09/2011
En una entrevista a TV3, Rigau ha afirmat que els infants ‘no van curts’ d’estar a l’escola, sinó ‘d’estar a casa amb la família’. ‘És veritat que s’hauran de reorganitzar cases’, ha admès Rigau, tot i que també ha alertat que ‘també hem de pensar que les circumstàncies ens porten a gestionar l’austeritat’. Sobre la conciliació de vida laboral i familiar, la titular d’Ensenyament ha demanat a les famílies que ajudin al sector educatiu en la organització dels horaris. ‘Sigui quin sigui l’horari dels pares, no podem tenir nens que vagin a dormir a les onze’, ha assegurat.
 
D’altra banda, Rigau ha ressaltat, en referència a la campanya de somescola.cat, la necessitat que ‘cada generació renovi el seu compromís amb el català’. ‘No perquè fa 30 anys vam fer la batalla de l’escola en català, vol dir que ja la tinguem garantida’, ha exposat la consellera. Per això, considera sobre la llengua catalana, ‘és bo que cada generació renovi el compromís, en vegi les bondats i la reivindiqui’.