Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Ridao s’ofereix per a substituir Puigcercós al capdavant d’ERC

Si bé fins ara tots els dirigents d’ERC han mantingut silenci sobre la successió de Joan Puigcercós en el proper Congrés i han demanat centrar els esforços en les eleccions municipals del maig, aquest dilluns Joan Ridao ha trencat aquesta disciplina amb un pas endavant oferint-se obertament com a candidat per substituir a Puigcercós al capdavant d’ERC. En aquest context, Ridao vincula el seu futur com a cap de llista d’ERC a Madrid a les seves responsabilitats dins del partit. Ridao avança que si Puigcercós creu que ell pot ser ‘una persona de consens’, Ridao està ‘disponible’ per substituir-lo. I afegeix: ‘Si ell pensa que sóc la persona idònia, per responsabilitat no me n’apartaré’.

Redacció
Redacció 07/02/2011

En una entrevista a elSingulardigital.cat es veu com una persona de consens atès el suport rebut per les bases del partit en el darrer congrés, tot i això defuig abundar més sobre aquesta qüestió i s’afegeix a la línia de les declaracions públiques del partit enfocant tot l’esforç a les properes eleccions municipals.

‘Els nous partits ens han descentrat’
Com a anàlisi de l’esfondrament electoral del 28-N, Ridao accepta que com a secretari general del partit n’és corresponsable i a banda de les causes que ja s’havien apuntat com la divisió interna, la crisi econòmica o les dificultats per explicar l’obra de Govern i afegeix que ‘els nous partits ens han descentrat i no hem sabut satisfer un electorat que esperava d’ERC altres coses’. Els retreu que ‘per una vegada que l’independentisme […] té un partit de govern […] hi hagi gent que a primera de canvi abandoni el vaixell i no sigui capaç d’entendre la complexitat d’estar al Govern’. I conclou: ‘No s’ens pot exigir una puresa immaculada quan tothom sap que al Govern hi ha servituds’.