Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Ridao replica Solidaritat Catalana amb una crida a fer pinya al voltant d’ERC per enfortir el sobiranisme ‘útil’

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha replicat aquest dilluns la Solidaritat Catalana per la Independència que promouen Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bartran que el més ‘útil’ per la causa de l’emaancipació nacional és fer pinya al voltant d’ERC. Després de la reunió de la permanent nacional d’ERC, Ridao ha assegurat que els republicans no només no es tanquen a eventuals acords amb altres organitzacions independentistes, sinó que volen ser ‘generosos’ i, si cal, estan disposats a incorporar a les seves llistes alguna personalitat rellevant de l’independentisme. Ha deixat clar que ERC ‘no està per aventures’, menys encara quan faltes ‘poques setmanes’ per les eleccions.

Redacció
Redacció 26/07/2010

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d’ERC, Joan Ridao ha afegit, després de rebutjar la incorporació d’ERC en cap altra candidatura, que això no és incompatible amb consensuar un programa de mínims entre totes les organitzacions independentistes.

Ridao ha explicat que la permanent d’ERC ha tractat sobre les crides a conformar una llista independentista conjunta llançades no només per la Solidaritat Catalana de Laporta, Tena i Bertran, sinó també per altres organitzacions com l’anomenat Manifest del 12 d’abril subscrit per històrics de l’independentisme com Heribert Barrera o el doctor Moisès Broggi.

Si bé les enquestes han mostrat fins ara una clara tendència electoral a la baixa, Ridao ha afirmat que concorren a les eleccions amb ‘tota la convicció i fe de ser una força política que en aquest moments va a l’alça i experimenta un auge indiscutible’, especialment des que la independència s’ha situat al centre del debat polític per la sentència del TC sobre l’Estatut.

El secretari general d’ERC ha erigit el partit en el ‘referent més útil i vàlid del conjunt de l’independentisme i encarna la unitat de l’independentisme’. Ha matisat, però, que això no vol dir que no ‘abonin’ acords amb altres formacions independentistes, sinó que en qualsevol cas és ERC ‘el referent més útil’ en aquets espai.

Tot i que ERC afirma que no ha rebut cap invitació de Solidaritat Catalana, sí que s’han reunit amb altres col·lectius que també volen una candidatura independentista única i els han traslladat el ‘desig’ d’ERC de ‘ser generós, receptiu i estar obert a incorporar a les llistes exponents, persones rellevants i notòries de l’independentisme en aquest país que puguin reforçar la sigla més històrica i útil’.

Un programa de mínims

En definitiva Ridao ha insinuat que ERC no anirà amb Solidaritat Catalana ni amb cap altra candidatura per bé que si aquestes noves formacios ho volen els republicans s’avindrien a cedir-los un lloc a les llistes. ‘No estem per aventures ni per jugar amb foc’, ha advertit Ridao. La setmana passada ERC condicionava participar de la gran coalició a que també s’hi apuntés CiU.

Tot i que veu ‘complicat’ fer candidatures conjuntes a ‘poques setmanes’ de les eleccions, no veu tan impossible, en canvi, consensuar un programa de mínims que puguin subscriure totes les organitzacions sobiranistes del país entorn a la necessitat de fer un referèndum d’independència la pròxima legislatura.