Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Ridao replica a Solbes que calen les balances fiscals per “centrar el debat” de la negociació del finançament

El candidat d’ERC per Barcelona a les eleccions generals, Joan Ridao, ha celebrat aquest divendres que el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, hagi anunciat un grup de treball per publicar les balances fiscals. Ridao, però, ha replicat a Solbes que les balances fiscals s’han de publicar per ‘centrar el debat de la negociació’ del nou sistema de finançament, mentre que Solbes considera que aquestes no han de condicionar aquesta negociació. ‘No podem fer una partida de cartes en què el govern socialista tingui el coneixement de les nostres cartes i nosaltres no’, ha advertit.

Redacció
Redacció 08/02/2008

Ridao, que ha fet aquestes declaracions després d’haver ofert una conferència a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha fet servir l’expressió del ‘més val tard que mai’ per fer una valoració de l’anunci fet per Solbes, ja que s’ha hagut ‘d’esperar molts anys perquè un govern espanyol socialista es comprometi a fer pública la balança fiscal’. Així, Ridao creu que ‘si el PSOE vol apostar per la lleialtat institucional i per la transparència, benvinguts siguin’.

Tot i això, el candidat republicà per Barcelona ha remarcat que ara ERC voldrà ‘cobrar per avançat’ i que tenen ‘penjat el cartellet d’aquí no es fia’. Així, ha demanat la publicació de les balances fiscals ‘després de les eleccions i abans de la investidura de Zapatero’, ja que ‘sinó no hi haurà acord’.

El dirigent d’ERC, però, ha remarcat que cal la publicitat d’aquestes dades per ‘centrar el debat’ de la negociació del finançament i que totes les parts coneguin les ‘cartes’. En cas contrari, Ridao creu que ‘no seria just ni equitatiu’.