Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ridao reclama als empresaris “un programa de mínims sobre inversions” per ser defensat pels partits la pròxima legislatura

El portaveu parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i cap de llista al Congrés, Joan Ridao ha reclamat als empresaris catalans ‘que posin sobre la taula un programa de mínims sobre inversions’ perquè els partits catalans ho defensin durant la pròxima legislatura a Madrid; i ho ha considerat ‘una reedició del memorial de greuges’. En la inauguració de l’Escola de Tardor d’ERC, celebrada a el Prat de Llobregat aquest dissabte al matí, Ridao ha demanat a les forces polítiques catalanes que ‘es comprometin a defensar aquest programa a Madrid durant els pròxims quatre anys, tinguin o no grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats’.

Redacció
Redacció 25/11/2007

Ridao ha demanat a les entitats econòmiques catalanes ‘que plantegin, de cara a les eleccions espanyoles i a la pròxima legislatura, un programa de mínims sobre infraestructures i inversions necessàries per tal que sigui assumit per tots els partits catalans’. Ridao, a més, ha demanat a les forces polítiques catalanes que ‘es comprometin a defensar aquest programa a Madrid durant els pròxims quatre anys, tinguin o no grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats’.

Segons el portaveu parlamentari d’ERC, ‘cal aprofitar el consens polític sobre la necessitat de més inversions i també sobre el fet de denunciar el maltracte en matèria d’infraestructures que pateix Catalunya’. ‘Així com també’, ha dit, ‘cal aprofitar que per primera vegada un govern espanyol, de la mà de Zapatero, reconeix la desinversió acumulada durant molts anys a la qual ha estat sotmès el nostre país’.

Joan Ridao ha reclamat que, ‘amb l’autoritat dels agents socials i econòmics’, que han demanat un nou model de gestió per a l’aeroport del Prat, més inversions i un nou model de finançament, ‘es reediti, 123 anys més tard, un memorial de greuges en defensa dels interessos de Catalunya’.

Per altra banda, el cap de llista d’Esquerra al Congrés ha celebrat que ‘a principis del 2008 entrarà en vigor la primera mesura de fiscalitat ambiental que aplica l’Estat’, una mesura proposada per ERC, ‘que suposa la modificació de l’impost de matriculació, establint els tipus impositius en funció de les emissions de CO2, arribant a eximir d’aquest impost els vehicles no contaminants’.

‘Volem que es compleixi aquesta llei’, ha dit Ridao, ‘perquè suposa una manera de lluitar contra el canvi climàtic i contra l’escalfament global del planeta, fent bona aquella màxima de qui contamina, paga’, ha afegit.

Joan Ridao ha fet aquestes declaracions després d’inaugurar l’Escola de Tardor 2007 d’ERC amb la conferència ‘Un territori viu per a un país de futur’. Enguany, l’Escola de Tardor va dedicada al medi ambient i porta per títol ‘Sostenibilat: superant els tòpics’. Més de 200 persones, entre militants i regidors, han tramitat la seva inscripció per participar durant tot el cap de setmana a aquesta edició de l’Escola, que té lloc al Prat de Llobregat.