Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ridao reclama a la Moncloa que faci públiques les ajudes a bancs i caixes

|

- Publicitat -

Ridao ha fet aquestes declaracions, després de la reunió amb el president de PIMEC, Josep González, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, i la secretària de Política Econòmica d’Esquerra, Maria Àngels Cabasés, per analitzar la situació econòmica i financera, estudiar el contingut de les esmenes i el debat pressupostari de la setmana que ve, i analitzar les propostes d’Esquerra i de PIMEC contra la morositat.

El dirigent independentista ha recordat que l’objectiu de les ajudes que es concedeixin a entitats financeres és ‘reactivar l’economia’. ‘No es tracta d’un problema d’insolvència del sistema, sinó de falta de confiança i de liquiditat’, ha explicat Ridao, qui ha apuntat que ‘no hi ha entitats que tinguin problemes reals de solvència i no va en el seu descrèdit que es coneguin aquestes dades’.

Publicitat

D’altra banda, considera positiva la reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i els líders de les caixes catalanes, que ha tingut lloc aquest dijous, però ha recordat que ‘el paper de la Generalitat és limitat perquè només pot tutelar les caixes, qui continua tallant el bacallà és el govern estatal’.

En aquest context, Ridao ha emplaçat a les caixes ha fer un esforç per ajudar el teixit productiu facilitant els préstecs a empreses. Ha apuntat que ‘seria bo que l’obra social de les caixes no es destinés únicament a cultura, sinó que també tinguessin un paper important en aspectes socials’, com el de la dependència. ‘Seria bo que, en aquests moments de crisi, poguessin contribuir a sostenir algunes càrregues derivades del desplegament de la Llei de dependència’, ha afirmat Ridao.

En aquest context, el dirigent independentista creu que actualment ‘les caixes gaudeixen de bona salut i no és una prioritat fer fusions’. No obstant això, ha recalcat que no veu inconvenient ‘que es puguin enfortir i ho facin sumant esforços’.

Per altra banda, ha assegurat que la setmana que ve serà decisiva en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i que Esquerra ha iniciat ja la negociació amb el PSOE per incorporar-hi les esmenes presentades. Tot i això, ha recordat que ‘ara com ara hi ha una qüestió insalvable, que és el finançament, per donar suport als PGE’.

En aquest sentit, Ridao ha lamentat que el govern espanyol hagi anunciat que aviat farà pública una nova proposta de finançament, però que, com ha apuntat el secretari d’Estat d’Hisenda i Pressupostos del Ministeri d’Economia i Hisenda, Carlos Ocaña, no resoldrà totes les qüestions pendents ni tancarà les diferències entre el Govern i l’executiu espanyol. ‘Novament amb el pretext de la negociació multilateral, es presentarà una proposta que serà una no proposta, tal com ja va passar a l’estiu’, ha lamentat Ridao.

En aquest context, ha lamentat que es produeixi ‘un nou retard més, després del del 9 d’agost, i un nou incompliment’, en referència a l’acord entre el president d’ICV, Joan Saura, i la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández De la Vega. ‘El govern espanyol segueix sense moure fitxa’, ha criticat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut