Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ridao rebutja la proposta de SI i no renuncia a Portabella com a cap de cartell a Barcelona

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, veu ‘pràcticament impossible’ renunciar a Jordi Portabella com a cap de llista d’una coalició independentista de cara a les eleccions municipals a Barcelona. Ridao ho ha assegurat després de conèixer la proposta de SI de renunciar a encapçalar la candidatura unitària independentista perquè ho sigui una personalitat independent per consens. Segons el republicà, ERC és el ‘pal de paller’ de l’independentisme i per això vol que el partit lideri el ‘tercer espai’ independentista que incorpori no només les diferents sensibilitats d’aquest caire sinó també els socialistes ‘il·lustrats’, ‘maragallistes’ i ‘desnortats’ que han quedat ‘orfes de referent’.

Redacció
Redacció 14/01/2011

Tot i que, per prudència, Joan Ridao no ha volgut ‘tancar la porta a res’, tot just després de conèixer la proposta de SI perquè el cap de llista per Barcelona d’una possible candidatura unitària independentista sigui una personalitat independent i consensuada, el secretari general d’ERC ha assegurat que la qüestió encara és objecte de converses però que és ‘molt complicat per no dir impossible’ que els republicans renunciïn al seu candidat, Jordi Portabella. ‘Avui per avui la hipòtesi és aquesta i no una altra’, ha afegit.

Com ja ha fet Portabella en els darrers dies, Ridao ha explicat que ERC vol liderar un ‘tercer espai’ a la ciutat de Barcelona conformat per les sensibilitats independentistes, i és per això que han començat un procés de negociacions amb partits com ara SI o la CUP -aquesta última també ha renunciat a què Portabella encapçali la llista.

Els republicans veuen també una oportunitat d’afegir en aquest espai els ‘socialistes catalanistes’, ‘il·lustrats’ i ‘maragallistes’ que, després de les eleccions al Parlament i ara amb el procés encetat de primàries s’han quedat ‘desnortats’ i ‘orfes de referent’.

Ridao ha afegit que atraure aquest dos tipus d’electors és ‘compatible’ i ha assegurat que no en prioritzen una per damunt de l’altra. Ha afegit que no es resignen a ‘un espai minoritari i independentista’, és a dir, el resultant d’un ‘sumatori’ de les diferents opcions independentistes que han sortit escollides al Parlament de Catalunya.

El líder republicà considera que ‘cal ampliar el perímetre electoral’ i no només ‘sumar’ sinó també ‘multiplicar’. En aquest sentit, Ridao ha manifestat que no només s’han mantingut contacte amb SI sinó també amb ‘gent molt més discreta’.

‘Al PSC se li està passant l’arròs’
Com ja va fer dijous el president del partit, Joan Puigcercós, Ridao ha celebrat que el PSC hagi endegat un procés de primàries per elegir el candidat que encapçalarà la llista per Barcelona, procés que considera ‘higiènic’. Amb tot, creu que ho han fet quan ‘al PSC se li està passant l’arròs’ i que ho haurien d’haver iniciat fa mesos.