Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Ridao pregunta a Duran si derogarà la llei del matrimoni homosexual o del divorci ‘exprés’ pactant amb el PP

El candidat d’ERC a les eleccions espanyoles i portaveu al Parlament d’aquest partit, Joan Ridao, ha preguntat aquest dilluns al migdia al candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, si en el cas que guanyi el PP i que la seva formació política sigui decisiva a l’hora de formar govern derogarà la llei del matrimoni homosexual, la del divorci exprés i si ‘anirem endarrere enlloc d’anar endavant en l’àmbit de l’avortament’. Ridao ha acusat CiU i el PP de voler imposar un ‘model únic de família’ i que ho van demostrar diumenge amb l’assistència de Duran i d’alguns membres del PPC, concretament el seu president, Daniel Sirera, la candidata per Barcelona, Dolors Nadal, i el número dos de la llista barcelonina, Jorge Fernández Díaz, a l’acte organitzat pel Pacte per la Vida i la Dignitat.

Redacció 29/01/2008

Joan Ridao ha qualificat l’acte de diumenge de ‘tsunami integrista’ que ha ‘patrocinat la dreta catalana’, en referència al PPC i a CiU. Ridao ha criticat que els sectors cristians i de suport a la família tradicional proposessin un ‘únic model de família, quan tothom sap que hi ha diversos models’, com ara ‘les famílies monoparentals, parelles de fet homosexuals i heterosexuals, etc.’, i ha reclamat que ‘se’ls protegeixi a tots’ els tipus.

Ridao ha afegit que l’acte ‘serveix per anar endarrere trenta o quaranta anys’ i ha acusat els ‘col·lectius cristians’ i els ‘polítics de dretes’ que hi van participar de defensar un ‘model de societat molt poc obert, molt poc tolerant i poc progressista’. Segons el cap de cartell republicà, ‘no es pot promoure l’exclusió social’ ni considerar que ‘hi ha famílies de primera i de segona categoria’.

En aquest sentit, Joan Ridao ha carregat també contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè ha ‘sucumbit a la pressió dels sectors més integristes de la societat’ per no haver iniciat un procés de reforma i fer ‘marxa enrere’ en relació a la llei de terminis de l’avortament. ‘Podia haver apostat per la modernització perquè tenia prous aliats, i finalment ha posat el fre de mà amb una mobilització al carrer en contra a portes de les eleccions’, ha dit.

Més crítiques a Duran

Ridao ha continuat amb crítiques contra Duran i Lleida, no només per haver assistit diumenge a l’acte del Pacte per la Vida i la Dignitat, sinó també per haver acusat ERC el dissabte, en la seva intervenció en la ratificació de les llistes de CiU per les eleccions espanyoles, de ‘tenir la clau i el duro’ i no fer-les servir en tota la legislatura. ‘Duran ha tingut no només la clau i el duro sinó també el pany’, ha dit Ridao, que ha afegit que l’ha fet servir per ‘obrir la casa dels horrors i el bienni negre, mutilant l’Estatut’.

El republicà també ha recordat que de les 144 lleis que ha aprovat l’executiu espanyol durant la legislatura, CiU n’ha votat 94, ‘més que ERC i gairebé tantes com IU’, en una legislatura que s’ha destacat, segons ha dit, per ser la ‘menys progressista i la menys ecologista’.

Ridao ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional del partit, que ha tingut lloc durant el matí de dilluns i en la qual també han participat els alts càrrecs d’ERC al Govern.