Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Ridao no creu en les promeses d’inversió perquè “Zapatero ha incomplert sistemàticament la seva paraula amb Catalunya”

El cap de llista d’Esquerra a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, creu que l’anunci d’inversió de 10.000 milions d’euros per a la xarxa ferroviària de Catalunya feta per la candidata del PSC-PSOE, Carme Chacón, ‘seria una notícia positiva si no fos perquè Zapatero i el govern espanyol no són creïbles perquè Zapatero ha incomplert sistemàticament la seva paraula amb Catalunya. La ciutadania no és tonta i sap que aquesta nova promesa és 100% electoralista’. En aquest sentit, Ridao ha explicat que ‘som escèptics perquè la promesa no té cap mena de credibilitat ja que el govern espanyol no va ser capaç fa un mes de complir el seu compromís de transferir a la Generalitat el servei de Rodalies i concretar la inversió econòmica necessària per posar al dia la xarxa’. Zapatero ‘pretén tapar la ignomínia d’haver anunciat tant sols 48 hores abans 5.000 d’inversió extraordinària per Madrid i haver-se oblidat de Barcelona i Catalunya’. A més, segons Ridao, ‘aquests 10.000 milions no són res nou ja que ja estaven previstos al Pla estatal d’Infraestructures fins al 2020’.

Redacció 04/02/2008

Per aquests motius, el candidat d’Esquerra ha exigit a Zapatero que ‘deixi de prometre i compleixi d’una vegada per totes amb Catalunya’. Ridao ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una visita a les terres de l’Ebre, on ha visitat el mercat municipal de Tortosa i ha pronunciat la conferència ‘Objectiu: un país de 1a’ a la Cambra de Comerç de Tortosa.

El candidat d’Esquerra al Congrés ha recordat que ‘Esquerra és la força política que més ha treballat en defensa de les comarques de les terres de l’Ebre i per aquest motiu va posar com a condició d’investidura al president del govern espanyol la derogació del transvasament de l’Ebre’. En aquest sentit, Ridao ha avançat que ‘en la propera legislatura Esquerra continuarà reclamant al Congrés una nova cultura de l’aigua que garanteixi el cabal mínim del riu i aturi alguns projectes faraònics que poden amenaçar el seu futur’.

Així mateix, el candidat d’Esquerra també ha reclamat ‘una millora substancial de les infraestructures de les terres de l’Ebre i ha avançat que Esquerra treballarà per garantir alguns projectes que són essencials per al desenvolupament econòmic de la zona, com la variant de l’Aldea, la potenciació de l’Eix mediterrani, la recuperació i millora dels serveis ferroviaris regionals que circulen per la línia de Reus-Móra la Nova avui deixats de la mà de Déu i el rescat progressiu del peatge de l’Ampolla’.