Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ridao insta Mas a negar que CDC hagi rebut ‘ni un sol euro’ del Palau per finançar-se

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha instat el president de CiU, Artur Mas, a reconèixer o desmentir de la seva boca que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) hagi rebut ‘ni un sol euro del Palau de la Musica’ que hagi pogut servir per finançar aquesta formació. Ridao ha demanat a Mas aquest pronunciament perquè amb vista al futur ‘ens estem jugant un canvi de regles del joc’, Així, ha defensat que cada formació es pagui les seves campanyes i despeses electorals. Ridao ha fet aquestes afirmacions a Lleida on ha participat en l’acte de presentació de la campanya de la candidata d’Esquerra per aquesta ciutat, Montse Bergés, per les municipals del 2011.

Redacció
Redacció 02/06/2010

Joan Ridao ha fet aquesta petició al líder de CiU el dia en què s’ha constituït al Parlament la Comissió d’investigació del cas Palau de la Música. Pel republicà, cal que Mas deixi clar si CDC ha rebut diners del Palau que hagin servit pel finançament de la formació ja que ‘encara no l’hem sentit’.

El secretari general d’Esquerra ha desmarcat Esquerra de qualsevol acusació de finançament il·legal i ha dit que aquest partit ‘no estira una manta per amagar una altra part’ i que ‘podem posar la pota però mai hem posat la mà’. En aquest sentit ‘i per evitar que la gent es pugui confondre’, ha fet gala de la trajectòria ‘impecable’ d’Esquerra i, per això ha dit que ‘no volem que la gent barregi carpetes si no que tingui clar que alguns partits s’han pogut finançar il·legalment, però no Esquerra’.

Ridao ha defensat que a partir d’ara cada partit s’ha de pagar les seves ‘festes’ i, si no, ‘no ens queixem de què la gent s’allunya de la política o de l’apració de grups extremistes i xenòfobs’.