Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ridao insta Esquerra a deixar de ‘cremar energies’ amb debats interns

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha fet aquest dilluns una crida a ‘deixar de parlar de la qüestió interna’ i concentrar-se a partir d’ara en ‘guanyar eleccions’ i ‘no congressos’.

Un cop acabats els congressos regionals del partit aquest cap de setmana, Ridao ha apel·lat a ‘començar una nova etapa’ després d’un debat intern ‘serè i responsable’, i a deixar treballar les direccions que s’han triat tant a nivell nacional com regional durant els propers quatre anys. ‘No podem anar a la combustió permanent amb el debat intern’, ha dit, tot cridant a concentrar-se en treballar per qüestions com la crisi econòmica, el finançament o les inversions de l’Estat a Catalunya.

Redacció
Redacció 14/10/2008

Durant la reunió de l’Executiva Nacional, en la qual ja s’han incorporat els nous presidents de federació que s’han escollit durant aquest cap de setmana i a la vista d’acabar en poques hores els congressos sectorials, Ridao ha fet una crida a obrir una ‘nova etapa’ dins del partit, després d’uns conclaves nacional i regionals en les quals s’han vist amb claredat les disputes entre els diferents sectors. ‘El debat intern ha motivat a la militància d’ERC’, ha dit, ‘però no podem cremar totes les energies de portes endins i el que hem de fer ara no és guanyar congressos, sinó guanyar eleccions’.

Així, Ridao ha dit que, de cara al proper cicle electoral, el partit ha d’aspirar a anar ‘més enllà’ del ‘nucli dur’ de votants del partit per buscar el ‘milió i mig’ de catalans que poden ser potencials votants. Ridao creu que cal ‘posar l’accent’ en ‘fer compatible el discurs d’esquerres, un discurs nacional i integrador’ i ‘exhibir una actitud ètica’, com es va fer ‘en el passat’.

El secretari general no ha volgut valorar si el president republicà, Joan Puigcercós, ha sortit reforçat dels congressos regionals –Puigcercós ha guanyat en bona part dels territoris-, però ha dit esperar que ‘la democràcia serveixi per respectar la voluntat de qui guanya’. De fet, ha recordat que la direcció escollida tant a nivell nacional com regional ‘tenen quatre anys per endavant’ i que ‘se’ls ha de deixar fer la feina’. ‘Els exàmens es fan a final de curs’, ha remarcat, tot assegurant la ‘legitimitat àmplia’ que tenen.

Ridao ha reiterat la ‘vocació d’unitat i d’integració’ que la direcció ‘manté’, que ‘continua amb mà estesa’. Però ha afegit que ‘això no ens ha de paralitzar’.