Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ridao fa una crida als militants del PSC, UGT i CCOO a participar en la manifestació de dissabte

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha fet aquest divendres una crida als militants i simpatitzants del PSC, i als afiliats d’UGT i de CCOO a participar el dissabte a Barcelona a la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir. Ridao ha mostrat la seva confiança en què hi participin ‘al marge de l’actitud de les seves cúpules, que sembla que depenen més del dictat de Madrid’. En contra de les crítiques que han titllat de polititzada la protesta, el dirigent republicà ha assegurat que ‘el que està en joc és el model de benestar, no és un model polític’.

Redacció
Redacció 30/11/2007

El dirigent ha animat els ciutadans a acudir a la protesta, ja siguin autonomistes, independentistes, federalistes, d’esquerres o de dretes a sortir al carrer amb ‘l’objectiu’, ha explicat, ‘d’expressar la indignació de Catalunya davant el maltractament del que ha estat objecte durant molts anys per part dels diferents governs espanyols en matèria d’infraestructures’. Ridao també ha apuntat que la manifestació busca ‘criticar alguns serveis públics ferroviaris i reclamar el dret a decidir sobre qüestions que afecten el dia a dia com el model de mobilitat o d’infraestructures’. ‘Tothom ha d’anar al carrer’, ha sentenciat, abans de fer aquesta crida als militants del PSC, UGT i CCOO.

Ridao ha advertit el govern espanyol que el que està passant a Catalunya amb el tema d’infraestructures ‘no els sortirà gratis’ de cara a les properes eleccions estatals. ‘La gent haurà de tenir molt en compte el que han fet uns i altres’, ha ressaltat. No obstant, ha volgut deixar clar que ‘el govern del PSOE també recull allò que han sembrat diferents executius’. Una sentència que ha arribat acompanyada d’una altra crida feta, per part del portaveu parlamentari d’ERC, als partits catalans perquè vagin units i deixin de banda els tacticismes.

Davant les paraules del dirigent del PSC Joaquim Nadal, qui va deixar entreveure que si la ministra Álvarez fos del PP es manifestaria, i el suport a la protesta de Jaume Sobrequés, Ridao ha insistit en què la protesta és ‘interclassista i no respon a cap esquema ideològic concret’. ‘Es una bona notícia que hi hagi qui prescindeix del dictat de les cúpules o de les direccions d’algunes organitzacions que sovint ve de Madrid i no té en compte els interessos de Catalunya’, ha dit. El portaveu parlamentari dels republicans ha valorat molt positivament la presència de l’expresident Jordi Pujol a la protesta, ja que ‘mai havia estat present en cap convocatòria durant gairebé 30 anys de democràcia’. ‘És un fet molt positiu’, ha declarat.

Ridao ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la jornada d’Economia, organitzada per la Fundació Josep Irla, ‘Els camins de la innovació: Com es poden apropar la universitat i l’empresa’. El portaveu parlamentari d’ERC i president d’aquesta fundació ha declarat que Catalunya ‘parteix en matèria d’innovació de posicions francament endarrerides’. Tot i això, ha volgut deixar clar que la situació econòmica del país no és dolenta, ja que ‘ha crescut un 3,6%, s’ha generat ocupació i més estable i apreciem una recuperació del sector industrial’. I ha afegit: ‘Comptem des de la perspectiva amb un saber fer industrial que és un tresor i un element que ha caracteritzat la industria catalana des de fa molts anys’.