Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ridao diu que el finançament i el TC ‘aconsellen retardar’ unes setmanes la revisió del pacte d’Entesa

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, creu que dos qüestions ‘imminents’ en l’agenda política, com són la negociació del finançament i la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, que ‘potser podrien aconsellar retardar unes setmanes’ la revisió del pacte d’Entesa. Tot i això, Ridao ha dit que la determinació de ‘fer balanç’ i ‘revisar el que calgui’ és ‘ferma’, ‘tant del pacte d’Entesa com del pla de Govern, de les dues coses’. El president d’ICV, Joan Saura, ha demanat una actualització i revisió del pacte aquest cap de setmana, durant la celebració de la 9a Assemblea Nacional dels ecosocialistes, davant la situació de crisi econòmica i sense esperar a cap sentència ni possible retallada del text estatutari.

Redacció
Redacció 25/11/2008

Ridao ha recordat que, després del congrés d’ERC del juny, els republicans van anunciar ‘la intenció d’abordar amb els socis un balanç del pacte i, perquè no, modificar alguns continguts’. Aleshores, ha dit, van rebre ‘una resposta positiva’ per part de PSC i ICV-EUiA, i creu que ara, un cop superats tots els congressos, és el ‘moment oportú’.

Tot i això, ha afegit que no hi ha ‘data prevista’ i que hi ha ‘un parell de qüestions a l’agenda política imminents’, el finançament i la sentència del TC, que ‘potser podrien aconsellar retardar això unes setmanes’. El secretari general republicà també ha volgut deixar clar que s’ha de revisar tant el pacte d’Entesa com el pla de Govern, ‘les dues coses, només faltaria’.

Després de la reunió de l’Executiva Nacional d’ERC, Ridao ha felicitat Joan Saura per haver estat reelegit president d’ICV. Un congrés que creu ha servit per ‘revisar coses, fer autocrítica, visualitzar el relleu de cara al futur i l’aposta per l’actual Govern’.

Saura no veu necessari esperar la sentència

Precisament el reelegit president d’ICV, Joan Saura, ha manifestat aquest dilluns que el Pacte d’Entesa es pot actualitzar sense que s’hagi tancat l’acord de finançament entre l’Executiu i el govern espanyol. Saura ha recordat el compromís del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per ‘enllestir’ el finançament l’1 de gener de 2009. En qualsevol cas, ha ressaltat que ‘no es pot deixar de parlar ni d’actualitzar el pacte esperant el nou finançament’. El líder ecosocialista ha dit que s’adreçarà al PSC i a ERC per començar a portar a terme reunions que signifiquin l’actualització del contingut de l’acord.