Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ridao diu que el finançament i el TC ‘aconsellen retardar’ unes setmanes la revisió del pacte d’Entesa

|

- Publicitat -

Ridao ha recordat que, després del congrés d’ERC del juny, els republicans van anunciar ‘la intenció d’abordar amb els socis un balanç del pacte i, perquè no, modificar alguns continguts’. Aleshores, ha dit, van rebre ‘una resposta positiva’ per part de PSC i ICV-EUiA, i creu que ara, un cop superats tots els congressos, és el ‘moment oportú’.

Tot i això, ha afegit que no hi ha ‘data prevista’ i que hi ha ‘un parell de qüestions a l’agenda política imminents’, el finançament i la sentència del TC, que ‘potser podrien aconsellar retardar això unes setmanes’. El secretari general republicà també ha volgut deixar clar que s’ha de revisar tant el pacte d’Entesa com el pla de Govern, ‘les dues coses, només faltaria’.

Publicitat

Després de la reunió de l’Executiva Nacional d’ERC, Ridao ha felicitat Joan Saura per haver estat reelegit president d’ICV. Un congrés que creu ha servit per ‘revisar coses, fer autocrítica, visualitzar el relleu de cara al futur i l’aposta per l’actual Govern’.

Saura no veu necessari esperar la sentència

Precisament el reelegit president d’ICV, Joan Saura, ha manifestat aquest dilluns que el Pacte d’Entesa es pot actualitzar sense que s’hagi tancat l’acord de finançament entre l’Executiu i el govern espanyol. Saura ha recordat el compromís del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per ‘enllestir’ el finançament l’1 de gener de 2009. En qualsevol cas, ha ressaltat que ‘no es pot deixar de parlar ni d’actualitzar el pacte esperant el nou finançament’. El líder ecosocialista ha dit que s’adreçarà al PSC i a ERC per començar a portar a terme reunions que signifiquin l’actualització del contingut de l’acord.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut