Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ridao demana als futbolistes espanyols que rebutgin els 600.000 euros que rebrien per guanyar el Mundial

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ha demanat als futbolistes de la selecció espanyola que renunciïn a les primes de 600.000 euros que rebran si guanyen el Mundial per tal de donar ‘una lliçó d’austeritat’. Ha qualificat d”obscenes’ i ‘excessives’ aquestes quantitats que s’anuncien ‘en una època d’importants retallades de l’erari públic amb retallades a pensionistes, dependents i funcionaris’. Ha recordat en un comunicat que la Federació Espanyola ‘té una funció pública com agent col·laborador a l’Administració sota la coordinació i tutel·la del Consell Superior d’Esports, que rep fons dels pressupostos generals de l’Estat espanyol’.

Redacció
Redacció 03/06/2010

ERC va presentar el març al Congrés dels Diputats una proposició no de Llei per demanar a la Federació Espanyola de Futbol, atenent al fet que depenen del Consell Superior d’Esports, que acordi amb els jugadors que no rebin cap tipus de prima pels resultats obtinguts per la selecció espanyola al Mundial. El plenari del Congrés encara no ho ha debatut.

Les primes per guanyar el Mundial de futbol seran de 600.000 euros per cada jugador de la selecció espanyola. Si es classifiquen per quarts de final rebran 60.000 euros cadascú, i si arriben a les semifinals 90.000 euros. Si arriben a la final de l’11 de juliol en rebran 120.000, i si la guanyen 600.000. El que sí que alguns jugadors tenen previst és dedicar una part d’aquests diners a fins solidaris, segons destaca la premsa esportiva d’aquest dimecres.