Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ridao contraposa ‘l’autonomisme tronat’ de PSC i CiU al dret d’autodeterminació d’Esquerra

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, s’ha felicitat per l’acord unànime a darrera hora d’aquest divendres al Parlament sobre la proposta basada en el preàmbul de l’Estatut. No obstant, Ridao ha insistit aquest dissabte al migdia que el ple monogràfic sobre la sentència de l’Estatut va ser ‘molt clarificador’ i que no hi ha una ‘estratègia comuna de sortida’. Això cal veure-ho, ha dit el dirigent republicà, ‘sense cap dramatisme’ perquè, segons ha puntualitzat, PSC i CiU aposten novament per tornar a l”autonomisme tronat’ de fa deu o quinze anys i, en canvi, ERC aposta pel dret a decidir i per un full de ruta que pugui dur Catalunya a la independència als pròxims anys.

Redacció
Redacció 17/07/2010

Esquerra intentarà traslladar a Madrid l’esperit del 10-J i l’acord unànime del Parlament d’aquest dissabte que ratifica el preàmbul de l’Estatut en què es defineix Catalunya com a nació, però Joan Ridao ha reconegut que serà ‘molt complicat’ perquè l’acord va ser ‘in extremis’ i ho dificulta el fet d’haver presentat una resolució conjunta. El secretari general d’ERC ha insistit que el debat va ser ‘molt clarificador’ i que no hi ha una ‘estratègia comuna de sortida’, però ha dit que això cal veure-ho ‘sense cap dramatisme’.

Cal recordar que la proposta de resolució presentada pel president Montilla que va salvar el ple extraordinari del Parlament va ser signada per PSC i ICV-EUiA, i ERC finalment va acabar acceptant la fórmula basada en el preàmbul estatutari però va presentar la seva pròpia proposta.

El secretari general d’ERC ha criticat CiU i PSC dient que la federació nacionalista sovint vol posar els socialistes ‘de cara a la paret’ i evidenciar així la seva dependència amb el PSOE i el PSC, al seu torn, també apareix normalment subordinat al PSOE, ha apuntat. En aquest sentit, el dirigent republicà ha puntualitzat que ERC mirarà de ser coherent buscant la unitat o sinó, ha dit, proposant un full de ruta, apostant pel dret a decidir i engegar un procés cap a la independència amb vista al futur.