Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Ridao condiciona els pactes amb el PSOE a incrementar les inversions en polítiques socials

El candidat d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha posat aquest dijous com a condició per a qualsevol acord postelectoral amb vista a les eleccions espanyoles passar del 0,7% al 2% del PIB en despesa social per acostar-la als estàndards europeus. Així mateix, ha posat damunt la taula, quant a polítiques socials, l’increment de les pensions no contributives per acabar amb ‘les situacions de pobresa i exclusió social’ i de les contributives més baixes i ‘la racionalització d’horaris per poder conciliar la vida laboral i familiar’. ‘En primer lloc situem incrementar les inversions en infraestructures i en polítiques socials’, ha destacat Ridao, qui ha explicat les propostes en matèria social d’Esquerra Republicana en el transcurs d’una visita al Saló de la Infància de Barcelona.

Redacció
Redacció 04/01/2008

El dirigent republicà ha explicat que ‘és en aquests detalls en què s’aprecia si un executiu estatal té o no voluntat de remar cap a l’esquerra, cap als interessos de la majoria, de les classes populars’.

Per altra banda, Ridao ha manifestat que a ERC no li preocupa que el PSOE triï els seus aliats si no perjudica Catalunya. ‘No hem descartat’, ha manifestat, ‘arribar a acords puntuals amb els socialistes si en la perspectiva social i nacional suposa que Catalunya avanci’. Ha citat alguns dels seus ‘objectius’ com ‘la millora de les infraestructures, un nou sistema de finançament més just i culminar la transició democràtica reconeixent la pluralitat nacional, cultural i lingüística de l’estat’. ‘Tot dependrà del decisius que puguem arribar a ser’, ha sentenciat.

Ridao ha recorregut el Saló de la Infància i la Joventut acompanyat de la directora del certamen, Marta Serra, així com de la Directora general de la Infància, Imma Pérez i el cap del grup municipal d’Esquerra, Jordi Portabella, a més d’altres regidors i representants institucionals i militants d’Esquerra.