Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ridao adverteix que Catalunya ‘no baixarà del burro’ davant un mal finançament

|

- Publicitat -

Després de la reunió de l’Executiva Nacional dels republicans, Ridao ha assegurat que ‘la gran novetat’ seria que el president del govern espanyol ‘complís amb algun termini o amb alguna promesa’, i ha afegit que, si a hores d’ara no hi ha acord, és perquè la proposta de l’Estat és ‘inacceptable’. ‘Si Zapatero no pot complir amb el seu compromís de tenir un nou finançament sobre la taula és perquè nosaltres no volem’, ha assegurat.

Ridao, que ha negat que en aquests moments hi hagi cap acord, ha assegurat que, davant el fet que la proposta del govern espanyol és ‘inacceptable’, el Govern de la Generalitat ‘prefereix continuar negociant’. A més, ha afegit que el govern de Zapatero ‘és conscient’ que no pot propiciar un acord’ perquè sense Catalunya, ‘amb el seu pes econòmic i polític específic’, ‘no pot tirar-lo endavant’.

Publicitat

El republicà ha assenyalat que Zapatero hauria volgut tancar un acord en ‘aquella mena de confessionari’ que va convocar a la Moncloa a finals de desembre, en referència a les reunions que va mantenir, en un mateix dia, amb el president de la Generalitat, José Montilla, i amb el president de la Junta d’Andalusia, Manuel Chaves. ‘Des d’aleshores fins ara, hi ha hagut modestíssims avenços pel que fa a l’arquitectura del model i estem a una distància abismal pel que fa a les xifres’, ha assegurat.

Ridao ha dit que l’estratègia del govern espanyol passa per ‘mirar de buscar un acord ràpid, mirar d’enfrontar les comunitats autònomes i fer veure que no hi ha un duro a la caixa’. ‘Ja li tenim calada l’estratègia al govern espanyol i si pretén que baixem del burro un dia per l’altre no ho farem’, ha afegit. A més, ha rebutjat un ‘acord a la baixa com va fer CiU l’any 2001, que va acabar cedint i transigint per interessos electorals i partidistes’. ‘Nosaltres no ho farem perquè ens juguem el futur i el benestar de tota una generació de catalans i catalanes’, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut